Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ κ. ΒΙΡΙΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ενημερωτική επίσκεψη του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κ. Δημήτρη Βιριράκη,  πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 08/09/2023 στο Δημαρχείο Κισσάμου.  
Στη συνάντηση ο κ. Βιριράκης αναφέρθηκε στην έγκριση του πρώτου υδάτινου πεδίου στη Κρήτη το οποίο βρίσκεται στο Λιμάνι Καβονησίου, τονίζοντας ότι η σπουδαία αυτή εξέλιξη σημαίνει ότι η Κίσσαμος μπαίνει αυτόματα στην πρώτη γραμμή του Πανελλαδικού δικτύου Υδροπλάνων και δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να αναβαθμίσει το λιμάνι τις υπηρεσίες του ώστε να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης της δυτικής Κρήτης.
Ο κ. Βιριράκης ενημέρωσε τη δημοτική αρχή για την πρόσφατη παραλαβή από το Λιμενικό Ταμείο της μελέτης για την αποκατάσταση της προβλήτας του παλιού Τελωνείου, ένα έργο μεγάλης σπουδαιότητας, όπως και για την πολύ σημαντική και αναγκαία απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής να δημιουργηθεί Αγκυροβόλιο κρουαζιερόπλοιων και άλλων πλοίων έξω από το Καβονήσι. Συζητήθηκαν επιπλέον, οι στοχευμένες δράσεις υποστήριξης που πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι κατά την τριετία 2020-2023, όπως η πρόσδεσης επιβατηγών πλοίων, η ασφαλτόστρωση του περιβάλλοντος χώρου για δημιουργία πάρκινγκ ελεγχόμενης στάθμευσης, καθώς και στην ανάπλαση-πλακόστρωση του Λιμενίσκου Λίμνης Κισσάμου. Επίσης ενημέρωσε, ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί μία σειρά από διαδικασίες για να καθοριστεί η χερσαία λιμενική ζώνη των περιφερειακών λιμενικών υποδομών της περιοχής, όπως το Λιμανάκι Πλατάνου και Σφηναρίου.
Κατά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μυλωνάκης ευχαρίστησε τον κ. Βιριράκη για την θετική εμπλοκή του αλλά και το έμπρακτο ενδιαφέρον που επέδειξε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούσαν και απασχολούν το Δήμο Κισσάμου (επικαιροποίηση της μελέτης Ρογκάν, ανάπλαση της  προβλήτας Τελωνείου και ίδρυση Υδατοδρομίου), όπως είχαν συζητηθεί στην πρώτη συνάντησή τους, παρουσία του προέδρου του ΕΒΕΧ κ. Αντώνη Ροκάκη στις 25/06/2023.
Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μυλωνάκης, και οι Αντιδήμαρχοι κ. Μαυροδημητράκης Σπύρο και  κ. Χριστουλάκης Θεόφιλος. 
   Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: