Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Φίλες και φίλοι,
Ο τόπος μας, ο μαγικός αυτός τόπος, που δεν υστερεί σε τίποτα εν συγκρίσει με άλλους, μειονεκτεί σε δυο βασικά χαρακτηριστικά. Ανάπτυξη και υποδομές. Έννοιες ταυτόσημες και δρόμοι παράλληλοι που τα τελευταία χρόνια έχουν απωλέσει την σημασία τους στην Κίσαμο. Τόσο για την πόλη της Κισσάμου όσο και για την ενδοχώρα.
Δυστυχώς η σημερινή πραγματικότητα δεν μπορεί να μας αφήσει αμέτοχους στα κοινά. Καλούμαστε να συμμετέχουμε και να μετέχουμε στην διαδικασία που θα δώσει λύση στο τέλμα το οποίο έχει περιέλθει ο Δήμος μας, με νοοτροπίες που δεν θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές εν έτη 2023.
Όλες οι μελέτες και τα έργα του Δήμου Κισσάμου, τόσο από την προηγούμενη θητεία του Κου Σταθάκη αλλά ακόμα και από την θητεία της Κας Σκουλάκη έχουν μείνει στα συρτάρια. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Δήμος οφείλει να έχει συνέχεια καθώς τα μεγάλα έργα απαιτούν χρόνο. Σήμερα, όλα τα αναπτυξιακά έργα (αρμοδιότητας του Δήμου) βαλτώνουν και ακόμα χειρότερα δεν μελετώνται ή σχεδιάζονται νέα που θα δώσουν ανάσα στην πόλη, στο εμπορικό κέντρο, στο παραλιακό μέτωπο, στα χωριά. Έργα (μικρά ή μεγάλα-αναγκαία και τα 2) που θα δώσουν υπεραξία στο τουριστικό προϊόν. Έργα που θα δώσουν δύναμη στο πρωτογενή τομέα και στον παραγωγό. Αυτοί οι δύο είναι οι οικονομικοί πυλώνες του Δήμου και οφείλουμε να τους σεβαστούμε και να τους υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Πρέπει να σχεδιάσουμε την Κίσσαμο των επόμενων 20+ ετών.
Η Κίσσαμος αξίζει περισσότερα, αξίζει καλύτερα.
Το διακύβευμα των εκλογών για εμένα δεν είναι η νίκη. Αυτό το έχουμε κάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνουμε, αυτήν την φορά με μεγαλύτερη ευκολία. Το διακύβευμα, για εμένα, τόσο των εκλογών όσο και μιας ουσιαστικής νίκης, είναι να αποδείξουμε την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών, εμπράκτως, πως όλα όσα μας προσάπτουν μέσα στην απραξία τους ορισμένοι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι εσφαλμένα.
Ζητώ λοιπόν την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας, για ακόμα μια φορά, ώστε να σας εκπροσωπήσω στο Δημοτικό συμβούλιο Κισάμου και να διασφαλίσω μαζί με την ομάδα του κ. Σταθάκη, με την ομάδα μας, όλα τα παραπάνω. Καλό αγώνα.
Δερουκάκης Εμμανουήλ
Πρώην πρόεδρος Κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Κισσάμου, πρώην Αντιδήμαρχος Κισσάμου, επιχειρηματίας, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κισσάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: