Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ : ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ DEBATE ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΓΡΑΠΤΩΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΣΚ

Το debate στην Νέα Τηλεόραση έγινε με την παρουσία των 4 απο τους 5 υποψήφιους και υπήρχε η ιδέα να γινει και ένα στην αιθουσα εκδηλώσεων του Δήμου απο τον Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισάμου, με θέματα που αφορούσαν περισσότερο την πόλη και τα χάλια της. 
Μάλιστα ο κ. Χουδαλάκης είχε ετοιμάσει τις ερωτήσεις που όπως τις διαβάζω αν βάλουμε και άλλες μια δυο περιέχουν τα πάντα, που χρειάζεται και υποφέρει η πόλη. 
Μέσα απο την σελίδα μου και επειδη ξέρω οτι την διαβάζουν και οι 5 υποψήφιοι δήμαρχοι, με συνεννόηση με τον ΝΕΣΚ, παραθέτω τις ερωτήσεις και περιμένω ή μπορεί να τις στείλουν και στον ΝΕΣΚ, γραπτώς τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά. Μάλιστα όπως επισημαίνουν και άνθρωποι του ΝΕΣΚ θα αποτελέσουν οι απαντήσεις των, δέσμευση για τον επόμενο δήμαρχο. 
 
Α' ΕΡΩΤΗΜΑ:
Η επιχειρηματική ανάπτυξη σε έναν αστικό ιστό , πέρα από τις ευθύνες της επιχειρηματικής πλευράς, βασίζεται πλέον στις αναπλάσεις και στις υποδομές που η πολιτεία φροντίζει να δημιουργεί ώστε να εξυπηρετεί την επιχειρηματικότητα.
Το λογικό λοιπόν ειναι μια δημοτική αρχή να αποφασίσει ποιο ειναι το επιχειρηματικό κέντρο του Δήμου μας και με επίκεντρο αυτό, να επιδοθεί σε ομόκεντρες αναπλάσεις και καινοτομίες που θα θέλξουν το καταναλωτικό κοινό. Κάτι τέτοιο στην πόλη μας , σαν επιχειρηματίες θεωρούμε ότι δεν έχει γίνει επαρκώς, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και έτσι λοιπόν ρωτάμε:
1. Ποιες οι ευθύνες των δημοτικών αρχών τα τελευταία 30 χρόνια που κάτι τέτοιο έχει μείνει τόσο πίσω ;
2. Αν αναλαμβάνετε αύριο το πρωί δημοτική αρχή , σε ποιες ενέργειες θα προχωρούσατε, για να ενισχύσετε την επιχειρηματικότητα της πόλης μας;
3. Συμφωνείτε με την ιδέα της πεζοδρόμησης της Σκαλίδη απ άκρη σ άκρη , στην ανάπλαση της πλατείας Τζανακάκη και της πλατείας Μουσείου και στο άνοιγμα του πεζοδρόμου μόνο για εφοδιασμό καταστημάτων κάποιες πρωινές ώρες ;

Β' ΕΡΩΤΗΜΑ:
Αν ήσασταν ένας επιχειρηματίας Τουρισμού ή Εστίασης (ή και τα δύο ταυτόχρονα) ποιοι θα ήτανε οι 3 κυριότεροι λόγοι προκειμένου να επενδύσετε τα χρήματά σας στην Κίσαμο;
( Με λίγα λόγια ποια θεωρείτε ότι ειναι τα 3 μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που έχει η Κίσαμος σε σχέση με τους άλλους δήμους)

Γ' ΕΡΩΤΗΜΑ
Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα και κατ' επέκταση και ο Δήμος μας την επόμενη δεκαετία, είναι η έλλειψη νερού θα θέλαμε την άποψη σας στα παρακάτω ερωτήματα :
1. Σε τι κατάσταση απο θέματα υδροάρδευσης βρίσκεται ο δήμος μας , και ποσό τοις εκατό περισσότερο νερό πιστεύετε ότι θα απαιτείται σε δέκα χρόνια από σήμερα ;
2. Πόσο έτοιμοι είμαστε για αυτήν την πρόκληση ;
3. Ποια τα έργα που θα πρέπει να κάνει ο Δήμος μας στην υδροάρδευση, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε Λαφονήσι και Φαλάσαρνα αλλά και στην πόλη που θα δεχτεί μεγάλη πίεση απ' ότι διαφαίνεται . (Μας αρέσει ή όχι η επιχειρηματικότητα στον Δήμο μας, είναι άμεσα συνδεδεμένη με το νερό )

Δ' ΕΡΩΤΗΜΑ
-ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
-ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΕΞΥΠΝΟΣ ΔΗΜΟΣ
λέξεις ίσως άγνωστες για τον Δήμο μας, καθώς παρατηρείται τεράστιο έλλειμα πρασίνου, 5-6 σκόρπια εγκαταλλελημενα συντριβάνια, χωρις νερό, σαν έργα τέχνης εν τω μέσω πλατειών. πλήρη απουσία συστημάτων έξυπνης πόλης
Πείτε μας δυο κουβέντες για την κατάσταση και τι προτίθεστε να κάνετε γι αυτά ;

Ε' ΕΡΩΤΗΜΑ
Με δεδομένη την αφόρητη κυκλοφοριακή κίνηση, στον κεντρικό μας δρόμο, από τους διερχόμενους στους τουριστικούς μας προορισμούς, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, απαντήστε στα παρακάτω ερωτήματα:
- Θα συμφωνούσατε με την δημιουργία δεντροφυτεμένης νησίδας αντί για διπλή γραμμή, στο κέντρο του δρόμου της Ηρώων Πολυτεχνείου; Αυτό θα μείωνε το χώρο στα δύο ρεύματα, θα ανάγκαζε τους οδηγούς να προχωρούν μόνο μπροστά, θα έκανε απαγορευτικό το πάρκινγκ δεξιά και αριστερά στην Ηρώων Πολυτεχνείου και θα τόνωνε προφανώς το πράσινο εντός της πόλης.
- Πότε θα ολοκληρωθεί ο τελευταίος δρόμος του σχεδίου πόλεως ; Θα προβλεφθεί να διοχετευθούν απο εκεί οι διερχόμενοι τουρίστες, ούτως ώστε να σταματήσει η κυκλοφοριακή επιβάρυνση του κέντρου μας
;

Δεν υπάρχουν σχόλια: