Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Μείζον θέμα η σύσσωμη αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης από το Δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου με το σκεφτικό οτι ειναι καιρός να γίνονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου δημόσιες και όχι όπως συμβαίνει ως και σήμερα με τηλεδιάσκεψη και κάθε σύμβουλος απο το σπίτι του.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όλα τα θέματα του Δ.Σ να περάσουν κατά πλειοψηφία αλλά και να γραφτεί στα πρακτικά ο λόγος που δεν συνεχίζει -ελπίζουμε προσωρινά- να συμμετέχει η μείζονα αντιπολίτευση στα συμβούλια και τις επιτροπές του Δήμου Κισάμου. 
Στο πρώτο θέμα λοιπόν ο παρευρισκόμενος στην τηλεδιάσκεψη κ. Σταθάκης επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ειπε και αποχώρησε:

- "Αγαπητοί συνάδελφοι. Με θλίψη και απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι η επιθυμία και θέληση του κ. Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής είναι η συνέχιση των δημοτικών συμβουλίων δίχως του βασικού κανόνα που διέπει και επιτάσσει η νομοθεσία για την σύγκλησή τους. Δηλαδή ότι είναι δημόσιες ανοικτές προσκλήσεις (εκτός ειδικών περιπτώσεων) που έχει το νόμιμο δικαίωμα να τις παρακολουθήσει οποιοσδήποτε πολίτης.
Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας και ιδιαίτερα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, επιμένετε στον αποκλεισμό συμμετοχής των δημοτών.
Η παράταξή μας καταδικάζει την στάση σας αυτή και ομόφωνα θα απέχει από τη συζήτηση των θεμάτων στη σημερινή συνεδρίαση.
Παρακαλώ όπως αναγραφεί η θέση μας σε κάθε θέμα, ως λόγος αποχής της Μείζονος Αντιπολίτευσης."

Αυτό βέβαια γίνεται  για τους γνωστούς λόγους ... προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοιού CΟVID-19... και εν μέρη δικαιολογημένα εφόσον βέβαια μάθουμε αν υπάρχουν ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι που είναι ανεμβιλίαστοι. Εφόσον δεν υπάρχουν θεωρώ οτι μπορούμε σιγά-σιγά να επανέλθομε στην κανονικότητα πράγμα που δεν είναι μόνο επιδίωξη των πολτών αλλά και της κυβέρνησης. Τα τελευταία χρόνια και λόγω της πανδημίας αλλά και λόγω μη χώρου εντός της πρωτεύουσας του Δήμου τα δημοτικά συμβούλια, έχουν χάσει την αξία τους, χάθηκαν ευκαιρίες να ακούσουμε όλους αυτούς που ψηφίσαμε, να δούμε αν αξίζουν..... και όχι μόνο δεν γίνεται μια προσπάθεια να καλυτερεύσει η κατάσταση αλλά όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα είναι τόσο απόμακρα και θολά, και θα έχει σίγουρα επιπτώσεις στο μέλλον στην αυτοδιοίκηση. Μια μικρή ομάδα συνεδριάζει για τα μας δίχως εμείς να μπορούμε να ξέρουμε, τι έγινε, αν έγινε, πως έγινε, γιατί έγινε; Είναι μια ακόμα μαχαιριά στο θεσμό της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου... πράγμα βέβαια που ενώ το θεωρούμε προσωρινό είμαι σίγουρος οτι στα επόμενα χρόνια θα γίνει μόνιμο. 
Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και αλλού, σε άλλους δήμους και σε παρόμοια Δημοτικά συμβούλια, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για μας ειδικά, όταν εμείς είμαστε χρόνια πίσω απο έργα και μελέτες, απο σκέψεις και προτάσεις, απο καθαρούς λόγους. 
Μια πανδημία έκανε κάποιους να αισθάνονται σίγουροι, ασφαλείς και άτρωτοι, ακόμα κι αν δεν μιλάνε ποτέ.... μάλιστα απέφυγαν την αμεση κριτική από τους δημότες, ακόμα κι αν οι αποφάσεις τους είναι λάθος, αφού ξέρουν οτι ελάχιστοι θα τις μάθουν κι αν τις μάθουν τότε θα είναι .....περασμένα ξεχασμένα. 
Ας ελπίσουμε οτι η νέα χρόνιά θα είναι πολύ διαφορετική απο την φετινή ...και οι ασφαλείς, άτρωτοι και σίγουροι θα καταλάβουν οτι τα πράγματα στον Δήμο μας θα μπορούσαν να πάνε πολύ καλύτερα... απο κάθε άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: