Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

ΤΑ 67α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β'

 Όπως αναφέρει η ΡΟΜΦΕΑ ..ξεχωριστή ημέρα η 25η Νοεμβρίου ημέρα για την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρο Β΄, καθώς εορτάζει την γενέθλιο επέτειό του.
Ήταν 25 Νοεμβρίου του 1954, όταν ο κατά κόσμον Νικόλαος, ο μετέπειτα Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Θεόδωρος Β΄, αντίκρισε το φως του κόσμου. Ο Πατριάρχης της αγάπης, ο Ιεραπόστολος Πατέρας ολόκληρης της Αφρικανικής Ηπείρου, ο εκκλησιαστικός ηγέτης με το όραμα και την ελπίδα άσβεστα στην καρδιά του, κλείνει σήμερα τα εξήντα επτά έτη του, ανήμερα της εορτής της Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου της Αλεξανδρινής, η μνήμη της οποίας συμπίπτουσα με την γέννησή του, λειτούργησε ως «θεόλεκτον σημείον» για την μετέπειτα πορεία του, αφού, παρότι τον γέννησαν τα χώματα της Κρήτης, τον κέρδισε η γη της Αφρικής και με έδρα την περιώνυμο Αλεξάνδρεια περιοδεύει σε όλη την ήπειρο ασκώντας το έργο του.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: