Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΛΕΥΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΟ

 Όλα όσα πρέπει να ξέρετε, για το τι συμβαίνει στις περιοχές της Γραμβούσας και του Πλατάνου που δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη 
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε στο facebook και όχι μόνο αναρτήσεις, σχολιασμούς, κατηγορίες και παραπληροφορήσεις άνευ προηγούμενου. 
Για να καταλάβουν όλοι ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. 
Με την τελευταία αναβάθμιση των συχνοτήτων από την digea από 38 συχνότητες έγιναν 49 και μεταφέρθηκαν πιο κοντά μεταξύ τους, με συνέπεια ο απλός αναμεταδότης στη Χαλέπα να μπλοκάρει και να υπερθερμαίνεται με αποτέλεσμα να καίει συχνότερα τις ασφάλειες.
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης είναι ο άνθρωπος που όλα αυτά τα χρόνια φροντίζει και συντηρεί το συγκεκριμένο αναμεταδότη. 
Τώρα όμως δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει διότι δεν μπορεί να ανεβαίνει στη Χαλέπα, είναι πολύ δύσκολο πια για αυτόν.
 Επίσης το ποσό των 1.500 ευρώ που είχαμε μαζέψει πριν δυόμιση χρόνια από τον εξωραϊστικό σύλλογο Πλατάνου "η ενότητα", από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμβούσας, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατάνου, από το ελαιουργείο Πλατάνου Άγιοι πάντες και το ελαιουργείο Γραμβούσας εξαντλήθηκαν. Αυτή τη στιγμή ο κ. Χριστοδουλάκης έχει ξοδέψει για τις τελευταίες ζημιές 155 ευρώ (χωρίς την τελευταία).
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση μία για πάντα. Ψάχνοντας λύσεις ενοχλώντας το δήμο και τα υπουργεία καταλήξαμε στο εξής.
 Επειδή για όλες τις λευκές περιοχές της Ελλάδος μία από τις οποίες είναι και ο Πλάτανος (που δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη) το κράτος δίνει σαν επιδότηση σε κάθε πολίτη όταν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Κ.Ε.Π, τα οποία είναι ταυτότητα, εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος, μία δορυφορική κεραία δωρεάν για 2 χρόνια. Μετά τα δύο χρόνια θα υπάρχει μηνιαία συνδρομή.
Σε επικοινωνία που είχαμε με το υπουργείο μας ενημέρωσαν ότι, αν συλλέξουμε 500 αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η digea θα πάρει τις 500 επιδοτήσεις, αλλά αντί για ατομική δορυφορική κεραία (πιάτο) θα τοποθετήσει μεγάλο αναμεταδότη στη τοποθεσία ΜΟΥΡΙΑ έτσι ώστε να καλύπτεται όλη η περιοχή ΔΩΡΕΑΝ για πάντα.
 Πιστεύουμε ότι η λύση αυτή είναι η καλύτερη χωρίς οικονομική επιβάρυνση και χωρίς μελλοντικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε τη διαδικασία συλλογής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών. 
Η συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαία και επιτακτική.
Θα μας βρείτε 18:00 έως 21:00
Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Νοεμβρίου στην αίθουσα στον Πλάτανο,
Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στην αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου στη Γραμβούσα.
Μια ενέργεια που ξεκίνησε απο τον Χρύσανθο Λουπασάκη, την Κατερίνα Νικολακάκη και τον Ξηρουχάκη Ξενοφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: