Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ.... ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 Η σημαία του "Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου" θα ανεμίζει για το 4ο Νηπιαγωγείο Κισάμου.
 Η απονομή πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
Με οδηγό το όραμα για ένα αειφόρο σχολείο, όλη η σχολική κοινότητα του 4ου Νηπιαγωγείου Κισάμου (παιδιά, εκπαιδευτικοί, γονείς)  δούλεψε συλλογικά σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και φορείς και ολοκληρώθηκε  το πρόγραμμα των αειφόρων σχολείων.
Ο μετασχηματισμός ενός σχολείου σε αειφόρο βασίζεται στην ανάπτυξη
 8 πυλώνων αειφορίας:
1ος Πυλώνας: Δημοκρατία και συμμετοχή
2ος Πυλώνας: Προαγωγή Μάθησης
3ος Πυλώνας: Προαγωγή τεχνών και πολιτισμού
4ος Πυλώνας: Αειφορικό κτίριο και αυλή
5ος Πυλώνας: Εξοικονόμηση ενέργειας / πολιτική μετακινήσεων
6ος Πυλώνας: Εξοικονόμηση πόρων/ νερό και απορρίμματα
7ος Πυλώνας: Προαγωγή υγείας στο σχολείο
8ος Πυλώνας: Από την τοπική στην πλανητική κλίμακα
Η σημαία αποδεικνύει όλες τις ενέργειες  του σχολείου προς την αειφορία και αφετέρου τη δέσμευση του για τη συνέχεια αυτής της προσπάθειας. Κυρίαρχο στοιχείο είναι ο δημοκρατικός και συμμετοχικός τρόπος εμπλοκής όλων των μελών της σχολικής κοινότητας σε δράσεις περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, ανθρωπιστικές.
Όλα τα παιδιά, παρά τις δύσκολες συνθήκες, ξεπέρασαν τις δυνάμεις τους, έγιναν ρεπόρτερ, ερευνητές, καλλιτέχνες, δημιουργοί της νέας αλλαγής.
Οι εκπαιδευτικοί, σαν ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό (νηπιαγωγοί, νηπιαγωγοί παράλληλης στήριξης, νοσηλεύτριες) ένωσαν όλα τα δυνατά τους σημεία για το καλύτερο αποτέλεσμα. 
Ψυχή της ομάδας… η Άννα Στεφανουδάκη... που υποστήριξε σε όλα τα επίπεδα τις δράσεις και είχε ένα όραμα... η κουλτούρα συνεργασίας του σχολείου μας να γίνει κουλτούρα αειφορίας....το όραμα πραγματοποιήθηκε...και σε αυτή την κατεύθυνση θα γίνεται ο σχεδιασμός των μελλοντικών δράσεων.
Ο  Σύλλογος  Γονέων (Δ.Σ. και όλοι οι γονείς) υποστήριξε θερμά με το δικό του ξεχωριστό ρόλο κάθε βήμα του σχολείου προς την αειφορία.
Ο Δήμος Κισάμου, η  Σχολική Επιτροπή και το προσωπικό καθαριότητας του σχολείου πίστεψαν στο όραμα αυτό και μέσα από το δικό τους ρόλο συνέβαλλαν κι εκείνοι όσο ήταν εφικτό.
4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ-ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
«Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: