Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΣΤΕΛΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ

 Εμείς θέλουμε πίσω το παλιό σχολείο μας και δεν μας το δίνουν... αυτοί θέλουν πίσω τις προκάτ αίθουσες που τους έδωσαν και τους πήραν πίσω αφού αποφάσισαν οτι το παλιό σχολείο τους είναι καλό.... Συμπέρασμα στο Καστέλι ο σεισμός έκανε μεγαλύτερη ζημιά απο τον άλλο σεισμό στο άλλο Καστέλι, δεν έχει σημασία για ποιο Καστέλι μιλάμε... Βέβαια μπορεί κάποιος να μπερδευτεί...με τα πολύπαθα Καστέλια, αλλά κατά την άποψη μου καλύτερα να μπερδευτεί και να μας πάρουν εμάς τα προκάτ και να τα δώσουν σε αυτούς και να μας ξαναγυρίσουν εμάς στο παλιό κτήριο μας. Μπερδευτήκατε; έ πως να μην μπερδευτείτε αφού ούτε έτσι ούτε αλλιώς γίνεται δευτεροβάθμιος έλεγχος.. που τον θέλουν και τον ζητούν όλοι. 
«Στη Βουλή η επιστολή της επιτροπής αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και λυκείου Καστελλίου.
Στην Βουλή κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Β. Κεγκέρογλου, στο πλαίσιο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας της επιτροπής αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και λυκείου Καστελλίου. (του άλλου)
Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι, σε συνέχεια της απαράδεκτης απόφασης της Κυβέρνησης να  ζητήσει πίσω τους οικίσκους που διατέθηκαν για την σχολική στέγη Γυμνασίου και Λυκείου Καστελίου πριν καλά καλά τοποθετηθούν και όπως έχει ζητήσει με άλλες παρεμβάσεις του, οι ανάγκες στον πληγέντα Δήμο θα πρέπει να καλυφθούν με νέες αίθουσες.
Στην κατεύθυνση αυτή, κατέθεσε αναφορά την επιστολή της επιτροπής Αγώνα γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Καστελλίου για την λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και Λυκείου Καστελλίου (του άλλου) στις λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας  - οικίσκους.
Η επιτροπή αγώνα μεταξύ άλλων ζητά:
 1. Την διδασκαλία των μαθημάτων του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου και Λυκείου Καστελλίου (του άλλου) σε λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας  - οικίσκους. Όπως επίσης πρέπει να πράξετε αντιστοίχως και για τα υπόλοιπα παιδιά άλλων χωριών του δήμου μας που βρίσκονται στην ίδια με μας θέση (ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου, Δημοτικό Θραψανού).
2.Την επανεξέταση της απόφασης για να λειτουργήσει το σχολείο μας στο παλιό κτίριο. Η απαίτηση μας είναι να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να γίνει πιο εμπεριστατωμένος έλεγχος για την στατική του επάρκεια σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ρε μήπως πρέπει να κάνουμε μια σύγκριση ανάμεσα στα σχολεία των Καστελιών; Πλάκα έχει οι απο δω Καστελλιανοί να ζητούν πίσω το σχολείο τους αλλά να στο βγάζουν ακατάλληλο και οι απο την άλλη μπάντα να μην θέλουν το σχολείο τους και να θέλουν τα προκάτ ....
Έχω περιέργεια, αν και υπολογίζω, ποιος θα βγει κερδισμένος; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: