Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΔΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Η αλήθεια είναι οτι ως και σήμερα δεν είχαμε το απαιτούμενο όχημα για να μπορούν να μαζεύονται τα οικιακά απορρίμματα μέσα στην παλιά πόλη. Τα μεγάλα απορριμματοφόρα δεν μπορούσαν να περάσουν απο τους στενούς δρόμους του "Ιστορικού κέντρου" έτσι με την πάροδο του χρόνου εξαφανίστηκαν όπως και οι κάδοι στο κέντρο.
Στην φωτογραφία βλέπουμε πόσοι κάδοι είναι αυτή την στιγμή απο την Ηρώων Πολυτεχνείου και ως και την πλατεία Τζανακάκη αλλά και την περιοχή του παλιού Καστελλιού. Μόλις ένα σημείο έχει κάδους (Μπλε και πράσινους) και ένας για γυαλιά (κίτρινος) στην πλατεία. Σταδιακά χάθηκαν οι κάδοι απο την πλατεία Τζανακάκη, απο τους δρόμους προς αυτήν, απο το Ταχυδρομείο, απο την μικρή πλατεία του S/M Στημαδωράκη και γενικώς απο την Σκαλίδη, την Περίδου, την Παπαγιαννάκη και τα λίγα μαγαζιά ειδικά της ανατολικής μεριάς της Σκαλίδης αναγκάζονται να κάνουν πολλά μέτρα για να βρουν κάδους. 
Καλό είναι λοιπόν να ξαναγίνει ένας σχεδιασμός, ειδικά στην παλιά πόλη, και να βρεθεί μια λύση όχι για τώρα, αλλά για το επόμενο καλοκαίρι. Η λύση πόρτα πόρτα είναι η καλύτερη μιας και σήμερα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να γεμίζουν όλα τα καλαθάκια με οικιακά απορρίμματα ειδικά ένα γύρω απο τους μοναδικούς χώρους επισκέψεων που έχουμε ή να βρίσκονται πεταμένα για μέρες στις γωνίες των πεζοδρομίων.
Φυσικά ούτε λύση είναι να μαζεύονται τόσοι πολλοί κάδοι σε ένα σημείο π.Χ Κέντρο Υγείας ή στην γωνία του νέου χώρου στάθμευσης επι της Ηρώων Πολυτεχνείου (απέναντι απο την Μουρνιά) υποβαθμίζονται οι περιοχές με τον τρόπο αυτό.
Λύση λοιπόν το μικρό όχημα και η αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων πόρτα-πόρτα, ειδικά για το κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: