Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, έγινε η παρουσίαση του πρώτου μέρους της ψηφιακής πλατφόρμας του Μουσείου Μουσικών Κρήτης από τον μουσικό παραγωγό που έχει αναλάβει την υλοποίησή της κ. Γκολφίδη και την ομάδα του. 
Κατά την εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Κισάμου, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουσακιών, αναλύθηκαν οι υπηρεσίες στις οποίες θα έχουν πρόσβαση οι χρήστες της πλατφόρμας, ενώ τονίστηκαν η σπουδαιότητα και τα οφέλη που θα προκύψουν σε ότι αφορά όχι μόνο στη διάσωση και στη διάδοση της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης αλλά και στην διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς γενικότερα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο βουλευτής Χανίων κ. Διγαλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Καλογερής, θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της επαρχίας μας.
Εκ του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: