Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΟ....

Ο 47ος νεκρός σε τροχαίο στην Κρήτη φέτος, ήταν ο νεαρός φοιτητής που έχασε τη ζωή του το πρωί της Πέμπτης  και αποτέλεσε ταυτόχρονα τον 15ο νεκρό στους δρόμους των Χανίων, ενώ απομένει πάνω από ένας μήνας ως το τέλος του 2021.
Τα αναλυτικά στοιχεία για τα τροχαία στην Κρήτη, τα οποία έθεσε στη διάθεση του zarpanews.gr ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΣΥΠΡΟΤΑ), Γιάννης Λιονάκης, είναι χωρίς υπερβολή τραγικά, καθώς έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τους θανάτους του 2020, οι οποίοι ήταν 30, ενώ φέτος έχουν φτάσει ήδη τους 47.
Στον νομό Χανίων έχουμε
Στην Π.Ε. Χανίων, οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στα όρια του δήμου Πλατανιά, με 9 νεκρούς και ποσοστό 60% επί του συνόλου. Ακολούθησε ο δήμος Χανίων, ενώ υπήρξαν δήμοι και χωρίς νεκρούς. Ο Πλατανιάς πάντως διατηρεί τα πρωτεία και σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους δήμους της Κρήτης, αφήνοντας πολύ πίσω ακόμα και το Ηράκλειο. Αναλυτικά στο διάγραμμα παρακάτω: Από τους 15 νεκρούς, οι 11 ήταν άνδρες και οι 4 γυναίκες. Οι 8 ήταν οδηγοί και οι 7 επιβάτες. 
Όσον αφορά τα είδη των τροχαίων, τα 9 ήταν συγκρούσεις και τα 6 εκτροπές. Και στα Χανιά οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο – συνολικά 8 – και ακολούθησαν 5 στον ΒΟΑΚ και 2 εντός πόλεων.
Αναλυτικά τα στοιχεία του Κισσαμίτη φίλου και απο τους λίγους που ασχολείται τόσα χρόνια για να μας ανοίξει τα μάτια με τους τόσους θανάτους από τροχαία στην Κρήτη, Γιάννη Λιονάκη ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια: