Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΠΟΤΕ...ΓΥΝΑΙΚΑ

 Ο Έλληνας μοναχός που πέθανε χωρίς να δει ποτέ γυναίκα
Υπάρχει ένα περίεργο απόκομμα εφημερίδας, που κυκλοφορεί στο ίντερνετ τον τελευταίο καιρό και μπορείς να το δεις σε sites όπως το boldsky και το 9gag, ή και στο Facebook, στην σελίδα Historic Photographs, που μετρά πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα. Σύμφωνα με αυτό, ένας μοναχός της Αθωνικής Πολιτείας, πέθανε το 1938, χωρίς να έχει δει ποτέ στη ζωή του πώς είναι μια γυναίκα, τουλάχιστον από κοντά. Και αυτό, γιατί υποτίθεται ότι δεν έφυγε ποτέ από Άγιο Όρος.
Το απόσπασμα που κυκλοφορεί είναι αυτό:
“Χωρίς να έχει δει ποτέ ούτε μια γυναίκα στα 82 χρόνια της ζωής του, ο ο Μιχαήλ Τολότος πέθανε σε μοναστήρι του όρους Άθω, στην Ελλάδα. Ούτε είχε οδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο, ούτε δει μία ταινία ούτε είχε μπει σε αεροπλάνο. Η μητέρα του πέθανε αμέσως μόλις γεννήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, και μεγάλωσε σε ένα μοναστήρι όπου καμία γυναίκα δεν επιτρέπεται να μπει. Έγινε μοναχός και οι μοναχοί του μοναστηριού του έκαναν μια ειδική τελετή ταφής, γιατί πίστευαν ότι ήταν ο μοναδικός άντρας στον κόσμο που δεν δεν είχε δει ποτέ γυναίκα”.
Οι πληροφορίες που πολύ εύκολα μπορεί να βρει κανείς online, ισχυρίζονται ότι ο Μιχαήλ Τολότος γεννήθηκε το 1856, με τη μητέρα του να πεθαίνει τέσσερις ώρες μετά τον τοκετό. Κανείς δεν προθυμοποιήθηκε να τον υιοθετήσει και έτσι το μωρό αφέθηκε στα σκαλιά ενός μοναστηριού στο Άγιο Όρος, από κάποιους αγνώστους.
Μεγάλωσε στο μοναστήρι, έζησε ως μοναχός και πέθανε στα 82 του χρόνια το 1938, χωρίς υποτίθεται να δει ποτέ από κοντά γυναίκα, λόγω προφανώς του γνωστού Άβατου που ισχύει από το 1046, και καθιερώθηκε από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μονομάχο.
Αν δεν υπήρχε το απόκομμα από την εφημερίδα, ίσως και να μιλούσαμε για αστικό θρύλο, χωρίς να σημαίνει ότι από μόνο του αρκεί για να αποδειχθεί οτιδήποτε. Συνέβη; Δεν συνέβη; Ποιος ξέρει. Σίγουρα πάντως είναι κάτι που δεν ακούγεται το ίδιο παράλογο σε εμάς που γνωρίζουμε για το τι ισχύει στο Άγιο Όρος, όσο ακούγεται στους ανθρώπου εκτός Ελλάδας.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: