Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ.

"Ανακοίνωση, ο χώρος συγκέντρωσης πλαστικών θερμοκηπίων (στη Φαλάσαρνα) θα είναι κλειστός μέχρι τις 30 Απριλίου αν μέχρι τότε δεν βρεθεί φορέας διαχείρισης θα κλείσει οριστικά." 
Αυτή η μικρή ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στην επικοινωνία των Πλατανιωτών, που κατά κύριο λόγο έχουν τα θερμοκήπια εκεί και χρησιμοποιούν τον χώρο σαν εναπόθεση τους ώσπου τα πλαστικά Κρήτης τα παραλάβουν.
Το θέμα όσο μικρό είναι σαν ανακοίνωση τόσο τεράστιο πρόβλημα θα δημιουργήσει στην περιοχή και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί ούτε το blog, ούτε τα ΜΜΕ. Καλό είναι λοιπόν ο Δήμος Κισάμου να βρει τρόπο για να μην φτάσουν τα πράγματα σε επίπεδα που δεν θα συμμαζεύονται. Για κάθε κατάσταση υπάρχει λύση, αλλά όπως βλέπω δεν έχουμε και τόσο ενδιαφέρον να λύσουμε και πολλές. Τα πλαστικά πάντως είναι ένα θέμα που απασχολεί όχι μόνο τη Φαλάσαρνα, αλλά και την Χρυσοσκαλίτισσα, και τελευταία υπάρχουν πολλά παράπονα όσο και καταγγελίες, ειδικά στην περιοχή της λιμνοδεξαμενής, που είναι ένας χώρος ανεξέλεγκτης τοποθέτησης των ... Εκεί σαν νατούρα μάλλον βαδίζουμε σε πλήρη οικολογική καταστροφή. Μάλιστα αν και υπάρχουν παράπονα απο τους κατοίκους της περιοχής.... συγκίνηση καμιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: