Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Τα δυο τελευταία χρόνια κάθε δημοτικής αρχής απο τα τέσσερα της θητείας της, συνηθίζεται να παρουσιάζεται κάποιο έργο, έτσι ώστε οι πολίτες να ...  ξεχάσουν τα προηγούμενα άγονα χρόνια και να κρατήσουν στην μνήμη τους τις "καλές χρονιές"  ώστε αν ξαναεκτεθούν να έχουν και να λένε. 
Με αυτή την λογική λοιπόν τα επόμενα δυο χρόνια θα είναι ένα εργοτάξιο η Κίσαμος... Λύκεια, εργαστήρια ΕΠΑΛ, ασφαλτοστρώσεις δρόμων, πεζοδρόμια, νέα νηπιαγωγεία, κόμβος Δραπανιά, επέκταση βιολογικού, αντικατάσταση αμιάντων στην υδροδότηση, λιμενικά έργα, προβλήτα Τελωνείου, μαρίνα στο Καβονήσι, 5Χ5, δημοτικό στάδιο με νέες κερκίδες, γήπεδο Πλατάνου, νερό σε περιοχές που δεν υπάρχει τώρα, λιμνοδεξαμενή Έλους και Πλατάνου, ολοκληρωμένη έκθεση του Μετσόβειου πολυτεχνείου και ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου, φωταγώγηση του φρουρίου, περιπατικές διαδρομές εντός και εκτός της πόλης, νέα ασφαλτόστρωση της ΠΕΟ, παράκαμψη της πόλης και πολλά άλλα. Ξεχνάω φυσικά και κάποια, αλλά όπως διαδίδεται έχει μπει το νερό στο αυλάκι για να γίνουν όλα αυτά  ..... α' ξέχασα και το νερό απο τον Ταυρωνίτη με φυσική ροή, ως τον Πλάτανο..
Ένας σεισμός θα ταρακουνήσει την Κίσαμο απο την νέα χρονιά, βέβαια δεν ξέρω αν είναι αρκετά όλα αυτά, εμένα με ικανοποιούν και τα μισά να γίνουν....αλλά θα προτείνω και δυο μικρά αλλά ουσιώδη έργα για την πόλη μας, μπας και τα κάνουν γρήγορα και έχουν χρόνο. Τον ποδηλατόδρομο -πεζοδρόμιο απο το Λιμάνι ως και το Μαύρο Μώλος, σε ξεχωριστή λωρίδα φυσικά, μια διαδρομή που θα δώσει άλλο κύρος στην πόλη ..δεν έχουμε και αρχαία εκεί και υπάρχει άπλα.... και την ανάδειξη του παλιού αμαξωτού που συνέδεε το Καστέλι με τα Μεσόγεια. Δυο έργα που μπορούν να μπουν σε ένα πρόγραμμα ειδικά ο παλιός δρόμος των Μεσογείων ώστε να ξεβρωμίσει και η περιοχή που σήμερα είναι σε μαύρα χάλια. Τα υπόλοιπα έργα είμαι σίγουρος οτι θα γίνουν, δεν γίνεται να μην γίνουν... οπότε αν μείνει χρόνος να βάλουμε και κάποια άλλα που θα αναβαθμίσουν την περιοχή μας τουριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: