Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΑΣ "ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ" ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΜΑΣ ...... ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ ΜΑΣ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ
Αφορμή για τα παρακάτω που θα διαβάσετε στάθηκαν πολλές αναρτήσεις και σχόλια που έγιναν στον τελευταίο καιρό σχετικά με το θέμα του αναμεταδότη στην περιοχή Πλατάνου-Γραμβούσας. (Το κείμενο που δημοσιεύθηκε βρίσκεται παραπάνω)
Θα μιλήσω με λόγια κατανοητά, χωρίς υπονοούμενα για να καταλάβουν όλοι. Αντιθέτως εγώ λίγα κατάλαβα απο τα γραφόμενα, τα σχόλια στο F/B, και τις αναρτήσεις κάποιων. Μάλιστα αδυνατώ να κατανοήσω αρκετές απο αυτές!!! Τι να πω γι' αυτό; Βέβαια μπορεί να φταίω και εγώ.. ίσως να μην έχω την απαραίτητη ικανότητα, εξυπνάδα, γνώση, μόρφωση και ότι άλλο χρειάζεται, για να μπορείς να "πιάσεις" το νόημα εύκολα. Όμως έχω μια υποψία.. οτι όλα που γράφονται με θίγουν με προσβάλλουν (προσωπικά μιλάω).
Ολιγωρίες, ανακρίβειες, εκβιαστικές ενέργειες, σκευωρίες, αυταρχισμός, χουντισμός, έλλειψη κατανόησης κλπ ειναι μερικές από τις κατηγορίες που ακούω και διαβάζω προς το πρόσωπο μου. Τι είναι όλα αυτά αγαπητοί μου φίλοι; 
Βαριές κατηγορίες φίλοι μου, πολύ βαριές και με στεναχωρούν αφάνταστα. Δεν μπορώ να πιστέψω οτι όλα αυτά λέγονται και γράφονται για 2-3 άτομα, εμάς που αποφασίσαμε να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα πολλών χρονών.
Και πάμε τωρα στην κοινότητα, δημόσιους φορείς, πολιτεία, Δήμος Κισάμου. Το λέμε και το ξαναλέμε, το φωνάζουμε, το τονίζουμε ... Ο Δήμος δεν φέρει καμμιά ευθύνη, ο Δήμος δεν εμπλέκεται στο θέμα. Ναι μεν μας έδωσαν κάποιες πληροφορίες για το πως έχουν τα πράγματα, για το πως πρέπει να κινηθούμε, σε ποιους να απευθυνθούμε, αλλά ως εκεί.
Ίσα-ίσα μπορώ να πω οτι μας βοήθησε και τους ευχαριστούμε γι' αυτό. Μπορεί τα δυο άτομα που ασχολούμαστε με τον αναμεταδότη να ανήκουμε στο "τοπικό συμβούλιο Πλατάνου" όμως ασχολούμαστε επειδή εμείς το αποφασίσαμε, καθαρά εθελοντικά.
Δεν μας "έβαλε" κανένας Δήμος και κάλλιστα θα μπορούσαμε να επιλέξουμε να μην το κάνουμε αλλά είπαμε να βοηθήσουμε, να εξυπηρετήσουμε, να κινήσουμε την διαδικασία. Όλοι λένε ....που είναι ο Δήμος... Τι κάνει ο Δήμος για το θέμα, δεν ασχολείται ο Δήμος, απών ο δήμος. 
Θέλω να απευθυνθώ σε κάποιους που κατά καιρούς έχουν ασχοληθεί με Δήμους, έχουν εργαστεί εκεί, έχουν σχέσεις με ανθρώπους του Δήμου, και τους ρωτώ ευθέως... 
- Δεν ξέρετε, δεν γνωρίζετε οτι ο Δήμος δεν έχει καμιά δικαιοδοσία στο θέμα αυτό; 
Το γνωρίζετε φυσικά, απλά συνεχίζεται να κατηγορείται τον Δήμο!!!
Έτσι έχουν τα πράγματα φίλοι μου. Απλά και ξεκάθαρα. Εξυπηρέτηση κάνουμε. Βοηθάμε.
Δεν υπάρχουν οφέλη, ούτε διαπλοκές και σκευωρίες Δεν υπάρχει παρασκήνιο, ούτε κρυμμένοι σκελετοί μέσα σε σκοτεινές ντουλάπες.
Θα σταθώ βέβαια και σε ένα σχόλιο που πραγματικά με ..εντυπωσίασε.
Γράφει ο ... "Δυστυχώς με αυτά που γίνονται κάπου έχουμε ξεπεράσει το όριο της παρακμής".
Δηλαδή ποιος ή ποιοι ξεπέρασαν το όριο, τι κάναμε -κάνουμε και για ποιους λόγους κατηγορούμαστε;
Απευθύνομαι λοιπόν σε όλους αυτούς που γράφουν αυτά τα εντυπωσιακά σχόλια και τους λέω οτι: 
Μην χρησιμοποιείται βαρύγδουπες λέξεις, λόγια προτάσεις, μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσετε. Δεν καταλαβαίνουμε όλοι. Μιλήστε με λόγια απλά, κατανοητά, ξεκάθαρα, σταράτα. Αφήστε τα υπονοούμενα.... και όσο για σας που θεωρείτε οτι έχουμε ξεπεράσει το "όριο της παρακμής" μπορούμε αν θέλετε να αναστρέψουμε τα πράγματα. Ουδείς αναντικατάστατος. Στο φινάλε αν θέλετε πάρτε την θέση μας. Αφού σε κάποιους δεν αρέσει αυτό που κάνουμε και όπως το κάνουμε, αφού είμαστε αυταρχικοί, εκβιαστές, ανακριβείς αναξιόπιστα πρόσωπα του Δήμου, φτιάξτε μια επιτροπή, μια εθελοντική ομάδα, αφήστε την άνεση του καναπέ σας και ασχοληθείτε. Δημοκρατικά, με σύνεση, υπομονή, επιμονή, κόσμια και με αξίες που εμείς δεν διαθέτουμε!!
Για να σας δω;
Θα μπορούσα να πω και άλλα, όμως σίγουρα σας έχω κουράσει και δεν το θέλω αυτό, όμως θα πω κάτι τελευταίο.
Καμιά φορά δημιουργούνται παρεξηγήσεις, ειδικά όταν τα πράγματα δεν λέγονται απλά και ξεκάθαρα, σταράτα, με τ' όνομα τους. Και για να καταλάβετε τι εννοώ σας λέω ... Κάθομαι και σκέφτομαι εγώ, ο απλός άνθρωπος.
- Μωρέ λες να μην είναι έτσι τα πράγματα; Λες να κατάλαβα λάθος; Λες να μην μας κατηγορούν εμάς για όλα αυτά;  Λες να μην έπρεπε να θιχτώ, να θυμώσω, να απαντήσω; 
Μπαααα ...Δεν νομίζω .. πολύ καλά κατάλαβα.
Με όλο το σεβασμό για σας 
Νικολακάκη Κατερίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: