Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ

Η έκθεση Καζαντζάκη για τις ωμότητες των ναζί σε ψηφιακή παρουσίαση με avatar. Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία έλαβε ο εφοριακός Γιώργος Πιτροπογιαννάκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για τη διατήρηση σε ψηφιακή μορφή της έκθεσης που είχε συνταχθεί το καλοκαίρι του 1945 από τον Νίκο Καζαντζάκη, τον Γιάννη Κακριδή και τον Γιάννη Καλιτσουνάκη για τις ωμότητες των ναζί στην Κρήτη.
 
Αυτή τη φορά ο Γιώργος Πιτροπογιαννάκης προχώρησε στην ψηφιακή παρουσίαση της έκθεσης με τη χρήση ενός avatar ώστε το περιεχόμενο της έκθεσης που είχε παραγγείλει ο τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πέτρος Βούλγαρης να μη χαθεί στη λήθη. Το νέο βίντεο  έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα του YouTube.

Δεν υπάρχουν σχόλια: