Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

ΜΙΚΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΙΙΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Η τελευταία μέτρηση της συγκέντρωσης του ιού SARS-CoV-2 στα ανεπεξέργαστα λύματα της πόλης της Κισσάμου έδειξε μια μικρή αύξηση του ιικού φορτίου (+ 10%) σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.
Επειδή στα λύματα ανιχνεύονται οι εκκρίσεις τόσο από συμπτωματικούς όσο και από ασυμπτωματικούς ασθενείς, οι μετρήσεις αποτελούν έγκαιρο και αξιόπιστο δείκτη μίας ενδεχόμενης επερχόμενης επιδημιολογικής έξαρσης. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να τονιστεί για άλλη μια φορά η αποφυγή του άσκοπου συνωστισμού ώστε να μην γίνεται μεγαλύτερη διασπορά του ιού στην κοινότητα και η απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας από όλους. 
Ο Δήμος Κισάμου  θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες στα λύματα για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του Δήμου από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19.
Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: