Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΕΣΠΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ... ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΟΥΜΕ.

· 25 Νοεμβρίου 2014 · 
Να μπει στο επόμενο ΕΣΠΑ 2014-2020
Μετά την επιστολή του Δημάρχου κ. Σταθάκη προς τον Υπουργό Πολιτισμό κ. Τασούλα και τη συνάντηση εργασίας που είχαμε με τη νέα προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων κ. Ελ. Παπαδοπούλου, το θέμα της ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2021 του έργου της προστασίας και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Φαλάσαρνας, πρόκειται να συζητηθεί και στη Βουλή των Ελλήνων, μετά από σχετικές αναφορές των βουλευτών Χανίων κ.κ. Μαρκογιαννάκη και Βιρβιδάκη.

· 12 Νοεμβρίου 2021 ·
Να μπει στο επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027 
Το ζήτημα της περαιτέρω ανάδειξης και προστασίας του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου της Φαλάσαρνας, στο δυτικό άκρο του ακρωτηρίου της Γραμβούσας Κισάμου, αναδεικνύει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Διγαλάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, σήμερα, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένες εκκρεμότητες, για τις οποίες επισημαίνει την ανάγκη να διευθετηθούν το ταχύτερο δυνατόν προκειμένου, ακολούθως, να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 η εγκεκριμένη -από το Υπουργείο- μελέτη για την ανάδειξη και προστασία του αρχαιολογικού χώρου.

Λογικά σε κάποιο ΕΣΠΑ θα μπούμε το θέμα είναι να μαντέψουμε σε ποιο;
Το χρονολόγιο των ερωτήσεων για την ανάδειξη της Φαλάσαρνας, για όσους δεν θυμούνται καλά, ξεκινάει απο πολύ παλιά απο την αρχή των ΕΣΠΑ. Βέβαια κάθε εξαετία το ξεθάβουμε το θέμα, (παρόμοια σαν παράκαμψη-μαρίνα-λιμάνι -βάλτε και το Λύκειο τώρα) μάλιστα τις τελευταίες δυο περιπτώσεις έγινε Νοέμβρη μήνα και αυτό γιατί τότε σταματούν οι ανασκαφές και γίνεται η ενόχληση απο τους αρχαιολόγους.
Ζωή να 'χουμε να δούμε ποιος βουλευτής θα το ξαναφέρει στην Βουλή των Ελλήνων για το ΕΣΠΑ 2028-2034.
Εδώ Κίσαμος όβερ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: