Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ .. ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ

Διαβάζω στο Βήμα της Κρήτης....

 Φαίνεται πως βρέθηκε λύση εν τέλει για το ασθενοφόρο της Κισάμου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Βήματος Κρήτης, ένα εφεδρικό ασθενοφόρο εξ Αθηνών, κατεβαίνει στο νησί προκειμένου να καλύψει το “κενό” της Κισσάμου.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πρωτοβουλία του Χρήστου Τσοντάκη, Κισσαμίτη – γνωστού επιχειρηματία των Χανίων, ο οποίος από την πρώτη στιγμή του προβλήματος “κίνησε γη και ουρανό” προκειμένου να δοθεί λύση σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα, κάτι που δυστυχώς δεν έπραξαν άλλοι που ήταν και αρμόδιοι και είχαν την εξουσία και το χρέος να πιέσουν. Αυτά όμως θα τα αναδείξουμε τις επόμενες ημέρες όταν με το καλό αυτή η ιστορία θα έχει αίσιο τέλος.
Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε ότι εξίσου καθοριστικό ρόλο στην εξεύρεση λύσης του συγκεκριμένου προβλήματος έπαιξε και ένας βουλευτής του ν. Χανίων, ο οποίος και προς τιμήν του δεν θέλησε να αναφερθεί το όνομα του, αφήνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να μιλήσουν οι πράξεις του και όχι τα μεγάλα παχιά λόγια που έχουμε συνηθίσει να ακούμε εν είδει υποσχέσεων… Μπράβο του!
ΠΗΓΗ

Αν και η διοίκηση του Κέντρου Υγείας δεν ξέρει εντελώς τίποτα για το απρόσμενο αυτό γεγονός, η ενέργεια όσο και η εξεύρεση της λύσης, ειναι καλοδεχούμενες... Το θέμα βέβαια είναι οτι η Κίσαμος δεν πρέπει κάθε φορά που θα χρειάζεται κάτι αναγκαίο να βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά επιτέλους ας γίνει συνήθεια των υπόλογων οτι είναι υποχρέωση τους να έχουμε τουλάχιστον τα απαραίτητα. Φάνηκε για άλλη μια φορά η γύμνια μας στα βασικά, και δεν είναι μόνο ο ιδιώτης που έκανε τέτοιες ενέργειες αλλά το σύνολο της πόλης, απο τον "δήμο" ως και την τελευταία δημόσια υπηρεσία, φωνάζουν εδώ και 20 μέρες, δίχως να εισακουστούν αλλά και δίχως να έχει βρεθεί μόνιμη λύση έως τώρα. 
Εδώ είναι Κίσαμος όβερ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: