Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

SEATRAC ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Στην τοποθέτηση του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης ΑΜΕΑ (SEATRAC) στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, προχώρησαν το πρωί τα συνεργεία της εξειδικευμένης εταιρίας, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις που γίνονται από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων στις παραλίες.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, τόνισε πως οι απαραίτητες εργασίες στις παραλίες έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους και είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας, τα άτομα με αναπηρίες να μπορούν να έχουν δικαίωμα πρόσβασης στις θάλασσες και αυτό γίνεται με την τοποθέτηση και των SEATRAC αλλά και με την εγκατάσταση ειδικών αμαξιδίων σε παραλίες που δεν υπάρχει η σχετική υποδομή. Τα συνεργεία του Δήμου Χανίων όμως, έχουν κάνει και εξαιρετική δουλειά στις υποδομές των παραλιών, με νέες εγκαταστάσεις αποδυτηρίων και συσκευών ντουζ, αλλά και στα καλαθάκια απορριμμάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης.

Αυτά έπρεπε να υπήρχαν στις παραλίες της Κισάμου απο χρόνια, μάλιστα εδώ είναι το παράλογο, στις πιο οργανωμένες παραλίες της Κρήτης (έτσι λένε) Λαφονήσι και Φαλάσαρνα που τις "επικαρπίζεται" ο Δήμος θα έπρεπε να ήταν απο χρόνια εγκαταστημένες τέτοιες υποδομές....

Δεν υπάρχουν σχόλια: