Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ...

Η κοινή δήλωση Αντιπεριφέρειας, Δήμου Κισάμου και Δήμου Πλατανιά:
«Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δημόσια ξεκάθαρη δήλωση ότι ο νέος ΒΟΑΚ, καθώς το τμήμα Χανιά – Πλατανιάς – Κίσσαμος μπορεί να μην είναι ώριμο μελετητικά, αλλά είναι έργο κατασκευαστικά απλούστερο, με χαμηλότερο κόστος και υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, που δικαιολογούν την ένταξή του στο κύριο σκέλος του έργου του νέου σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου.
Η δέσμευση αυτή του Πρωθυπουργού, με την επιχειρηματολογία που τη συνοδεύει, δικαιώνει πλήρως μια σειρά εγγράφων, παρεμβάσεων και συναντήσεων της Αντιπεριφέρειας Χανίων και των Δήμων Κισάμου και Πλατανιά, που έγιναν όλους τους προηγούμενους μήνες, με επιστέγασμα την πρόσφατη σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Πρόκειται ακριβώς για την τεκμηρίωση και τα επιχειρήματα που είχαν αναπτυχθεί αναλυτικά από τους παραπάνω φορείς, για την υποστήριξη του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού στόχου, και που τοποθετούν πλέον το τμήμα Χανιά – Πλατανιάς – Κίσσαμος στην πρώτη Φάση της κατασκευής του νέου ΒΟΑΚ.
Πλέον αυτό που επείγει είναι η επίσπευση και ολοκλήρωση των μελετών ώστε να προχωρήσει το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο.
Επίσης θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την αναφορά του Πρωθυπουργού στην ανάγκη συντήρησης του υφιστάμενου ΒΟΑΚ, καθώς και τη διαβεβαίωσή του για άμεση δρομολόγηση τόσο των έργων αποκατάστασης (κατολισθήσεις – καταπτώσεις), όσο και των έργων οδικής ασφάλειας.»

Τελικά η αντιπεριφέρεια η οποία ήταν ίδια και την προηγούμενη τετραετία επέμενε για να μπει στο νέο ΒΟΑΚ το κομμάτι Κίσαμος Χανιά; Μάλιστα... εμένα βέβαια η απορία μου είναι οτι αν επέμενε γιατί δεν έφερε αντίρρηση όταν ο ΟΑΚ έκανε τις μετρήσεις του κυκλοφοριακού φόρτου για το συγκεκριμένο κομμάτι μήνα Φεβρουάριο και τις έχει βρει πολύ μικρές; ( Ήταν μια απο τις πολλές προφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να βγει το κομμάτι απ έξω)  Δεν ήξεραν οτι αυτός ο δρόμος έχει την μεγαλύτερο κίνηση απο τον Μάιο ως και τον Νοέμβριο; Τέλος πάντων και εμείς ανήκουμε εκεί ... στην αντιπεριφέρεια και ας ελπίσουμε οτι οι υποσχέσεις τώρα θα γίνουν έργα ανάπτυξης. Η  Κίσαμος ειδικά περιμένει πάνω απο 40 χρόνια για να δει ένα έργο της προκοπής.
Και επειδή ο νέος ΒΟΑΚ θα προκηρυχθεί το 2021 καλό είναι να πούμε στην αντιπεριφέρεια να καθαρίσει το κομμάτι Κίσαμος - Κολυμβάρι που δεν έχει κάνει τίποτα 2 χρόνια τώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: