Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ...

Μια ιδέα πως είναι οι δρόμους μας.
Με κόκκινο οι χωματόδρομοι εν έτει 2020 μέσα στην πόλη (ο τελευταίος δήμαρχος κ. Σταθάκης έφτιαξε αυτούς με το άσπρο) 
Με κίτρινο οι δρόμοι που έπρεπε να είχαν ανοιχτοί αλλά για διάφορους λόγους δεν ανοίχτηκαν! (επί δημαρχίας κ. Σταθάκη άνοιξε μόλις 1 δρόμος και με κόπο) 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τελευταίος του σχεδίου πόλης που θα μπορούσε να μας έβγαζε απο την ταλαιπωρία της Ηρώων Πολυτεχνείου, με μπλε όσα κομμάτια δεν έχουν ανοιχτεί του περίφημου αυτού δρόμου που να επισημάνω δεν είναι δύσκολος απλά δεν μας ενδιαφέρει.
Με απλά λόγια θα μπορούσαμε να δώσουμε στην πόλη και άλλες δυνατότητες, εντούτοις τα μυαλά μας είναι συγκεντρωμένα στην Ηρώων Πολυτεχνείου και πουθενά αλλού. Αυτό μάλιστα φαίνεται οτι είναι διαχρονικό το πρόβλημα με τους εκάστοτε δημάρχους να το βάζουν στο πρόγραμμα τους, αλλά στην πορεία να εξαφανίζεται ακόμα και απο τα συρτάρια τους.
Τώρα ποδηλατόδρομους που κάποιοι θέλουν και δικαιολογημένα... υπάρχει πρόβλημα... αφού για να τους κάνεις χρειάζεσαι πρώτο δρόμους έτοιμους και πεζοδρόμια. Εμείς έτοιμους δρόμους να δεχτούν ποδήλατα δεν έχουμε, ούτε πρόκειται να αποκτήσουμε, όσο για τα πεζοδρόμια δεν τα μελετήσαμε όταν φτιάχναμε....τους δρόμους.
Για την συγκοινωνιακή μελέτη που θα έπρεπε ήδη να είχαμε φέρει κάποιους ειδικούς για να την μελετήσουν.....μάλλον το ξανασκεφτήκαμε και θα ξαναβγάλουμε αυτούς που βγήκαν και το 2014 και παρολίγον να το πετύχουν.

Υ.Σ και με πράσινο ο μοναδικός δρόμος που έχει ξετελέψει και μας διαπερνά ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: