Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Ένας μήνας και κάτι μέρες, αν μετράμε με ακρίβεια αντίστροφα, έμειναν ως και τις 20 Μαρτίου που η ΚΤΥΠ Α.Ε, βάση των υπολογισμών της, υποσχέθηκς οτι θα είναι έτοιμες οι πρώτες αίθουσες προκάτ στην Κίσαμο για να φιλοξενήσουν τους μαθητές του ΓΕ Λυκείου πρώτα, που ο χώρος τους δεν χρειάζεται και πολλά, στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου. Για το ΕΠΑΛ τώρα η κατάσταση έχει πάει στα χέρια της περιφέρειας όπως διαφάνηκε και στην τελευταία συνάντηση των ενδιαφερομένων που έγινε στο Δημαρχείο Κισάμου. Η ευθύνη πλέον βρίσκεται στην περιφέρεια η οποία θα πρέπει μέσα στον λίγο αυτό καιρό εκτός του να εγκρίνει την διαμόρφωση του χώρου στο Μαύρο Μώλος, να βρει και 500.000Ε για να συντάξει την μελέτη αλλά και να φέρει τάχιστα μηχανήματα ώστε να διαμορφώσει ένα χώρο που σήμερα θυμίζει περισσότερο σκουπιδότοπο. 
-Θα προλάβει; 
Κανείς δεν ξέρει, όμως αυτό είναι το περιθώριο που είχαν δώσει ...στους συλλόγους γονέων και καθηγητών ώστε να επανέλθουν οι μαθητές, καθηγητές, γονείς και φυσικά η πόλη στους παλιούς ρυθμούς τους.
-Το πιστεύει κανείς; 
Η αλήθεια είναι οτι όσο περνούν οι μέρες και δεν κινείται φύλλο μάλλον περισσότερο αποκαρδιωνόμαστε και απελπιζόμαστε ...οι ελπίδες μας για μια γρήγορη τοποθέτηση των προκάτ αλλά και γκρεμίσματος του παλιού Λυκείου εξανεμίζονται, κάνοντας μας όλους να καταλάβουμε οτι το όνειρο για ασφαλή νέα Λύκεια θα πάρει χρόνια, αλλά και μια επάνοδο στους παλιούς ρυθμούς των φιλοξενούμενων μαθητών θα χρειαστεί αν όχι χρόνος, πολλούς ακόμα μήνες.
- Τι κάνουμε τώρα;
Η αλήθεια είναι οτι χθες στην συνάντηση των γονέων για τους βαθμούς του ΓΕΛ οι γονείς ρωτούσαν και αναρωτιόντουσαν τι θα γίνει...απάντηση σίγουρη δεν υπάρχει, όμως πλησιάζει ημερομηνία που θα αρχίσουν γονείς, μαθητές και καθηγητές τις κινητοποιήσεις τους. Το ζητούμενο σε μια τέτοια κατάσταση δεν είναι να πάμε κόντρα στους μαθητές ή στην δημοτική αρχή αλλά να ανεβάσουμε λίγο την πίεση προς τους υπόλογους που βαδίζουν σε ρυθμούς χελώνας και να καταλάβουν οτι μια αθέτηση των υποσχέσεων τους θα φέρει πολλαπλά κακά στην πόλη, στους μαθητές, αλλά και το σπουδαιότερα στα σχολεία.
Για παράδειγμα το ΓΕΛ δεν έχει αυτή την στιγμή καθηγητή Αγγλικών μιας και ο προηγούμενος (αναπληρώτρια) μας άφησε ..... λόγω απογεύματος, πράγμα που είμαι σίγουρος οτι θα συμβεί και με άλλους. Φυσικά για το ΕΠΑΛ δεν το κουβεντιάζω αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, άσχετο αν υπόσχονται όλοι το αντίθετο, σε λίγα χρόνια θα μετακομίσει οριστικά και αμετάκλητα στα ανατολικά.
-Να συνεχίσουμε να κάνουμε υπομονή και όνειρα;
Υπομονή ναι.... γιατί τα όνειρα μας εδώ τα περισσότερα γίνονται εφιάλτες, αν αναλογιστούμε τα τελευταία χρόνια τι υποσχέσεις μας έδωσαν για να ονειρευτούμε..
Από το 2000 θυμάμαι τις εξαγγελίες που ανά 4ετία επανερχόντουσαν για να μην τις ξεχνάμε!!!
-Γενική επισκευή του συγκροτήματος Λυκείων ..την είδαμε.
-Διεκδίκηση και λειτουργία παραρτήματος ΙΕΚ... το είδαμε.
-Ίδρυση και λειτουργία τουλάχιστον 4 τμημάτων ΤΕΙ ..τα είδαμε.
Πως λοιπόν θα μπορέσεις να εμπιστευτείς λόγια και υποσχέσεις, όταν όλα αυτά που κατά καιρούς μας λένε είναι αποδεικνύονται ..αέρας.
Ας ελπίσουμε οτι εγώ κάνω λάθος πάλι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: