Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ανακατανέμει τα έσοδα Δήμων του Ν. Χανίων από το φαράγγι Σαμαριάς...... Τα έσοδα από το αντίτιμο του εισιτηρίου για την διαχειριστική περίοδο εισπράττονται από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων και κατατίθενται στο λογαριασμό του Ειδικού Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου. Από τα έσοδα αυτά το Πράσινο Ταμείο διαθέτει ποσοστό 30% στους Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού, στα διοικητικά όρια των οποίων βρίσκεται το Φαράγγι Σαμαριάς, με σκοπό τη χρηματοδότηση έργων ή υπηρεσιών που εξυπηρετούν τις ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής.
Με απλά λόγια αν και εμείς είμαστε ακόμα στην αρχή της παραχώρησης.... αλλά την Πέμπτη θα έχουν θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο επί τούτου ... βάζουμε τον φορέα Σαμαριάς στις τουριστικές περιοχές μας... σαν συμβουλάτορα στην αρχή, αλλά με μια νυχτερινή τροπολογία, μπορεί τα έσοδα απο αυτές τις περιοχές να βρεθούν στο Πράσινο Ταμείο και μετά να μας δώσουν κάτι ψίχουλα για τα γνωστά. Το 30% στην περίπτωση μας που γίνεται 15% μια και μοιραζόμαστε την περιοχή με τον όμορο Δήμο...

Το πράσινο ταμείο είναι αχόρταγο αυτό είναι γνωστό, και όταν εμείς τόσα χρόνια δεν μπορούμε να κάνουμε τα στοιχειώδη για την προστασία του περιβάλλοντος έρχεται αυτό και μας παίρνει το χρήμα και μας δίνει κάτι ψίχουλα, που δεν μπορείς να τα κάνεις τίποτα άλλο εκτός απο έργα αποκατάστασης και ανάδειξης του περιβάλλοντος που.... καταστρέψαμε. 
Τέρμα ο τρύγος λοιπόν..... και αν δεν το καταλάβουμε ειδικά τώρα, η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη όχι για τις περιοχές που θα μας τις πάρουν έτσι και αλλιώς.....αλλά για τα οικονομικά μας.
Από την άλλη βέβαια βλέποντας το τι κάναμε σε αυτές τις περιοχές μάλλον καλά θα μας κάνουν... αλλά σε πιάνει μια πίκρα βρε αδελφέ ...να έχεις γεννηθεί σε αυτές τις περιοχές, απεριορίστου κάλλους, και τόσα χρόνια να μην μπορείς να τις διασφαλίσεις αλλά ούτε και να τις προστατέψεις. Κρίμα ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: