Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

ΣΤΟ Α.Τ. ΚΙΣΑΜΟΥ Η 5ΜΕΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Σήμερα η 5μελής επιτροπή για τα αδέσποτα του Δήμου Κισάμου συνεδρίασε στο γραφείο του Διοικητή του Τμήματος Χρήστου Χατζή .
Ο λόγος ;
Η συμβολή της αστυνομίας στον περιορισμό της εγκατάλειψης και της παθητικής κακοποίησης των ζώων εν γένει.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το Α.Τ Κισάμου προχωράει σε ελέγχους ιδιωτικών ζώων αλλά σήμερα τέθηκε στην συζήτηση η αναγκαιότητα ο έλεγχος να επεκταθεί σε όλες τις περιοχές-χωριά του μεγάλου αυτού Δήμου αυτεπάγγελτα και αιφνιδιαστικά και όχι μόνο στην πόλη του Καστελίου.
Επίσης συζητήθηκε η περίπτωση να γίνει μία επικαιροποιημένη παρουσίαση της ελληνικής νομοθεσίας για τα ζώα στο ένστολο προσωπικό του Τμήματος και αναμένουμε την απόφασή του .
Η 5μελής επιτροπή του Δήμου Κισάμου με τον Αντιδήμαρχο Προέδρό της Γιάννη Κελαιδή κάνει πράξη αυτό που θα έπρεπε να κάνουν τα 5μελείς όλων των Δήμων της χώρας, που σε συντριπτικό ποσοστό ασχολούνται με "επιθετικά " ζώα και μόνο .
Έχει προσδώσει στο περιεχόμενο της 5μελούς ένα πολύμορφο χαρακτήρα σχεδιάζοντας δράσεις στα σχολεία , δράσεις ενημερωτικές, άνοιγμα του Δήμου στους φιλόζωους δημότες του ώστε να φιλοξενούν ανήμπορα ζώα, κίνητρα, συνεργασία με την Αστυνομία και φυσικά πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων σκύλων και γατιών ή θεραπεία άρρωστων και τραυματισμένων.
Ο δρόμος βέβαια είναι μακρύς και δύσκολος αλλά η πορεία του Δήμου σωστή και πολιτισμένη.
Ευχαριστούμε θερμά τον πάντα φιλόξενο και ανοικτό σε δράσεις της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Δήμο και τους φιλόζωους πολίτες Διοικητή του Α.Τ. Κισάμου Χρήστο Χατζή.
Εύγε του!
Από την σελίδα της προέδρου της Φιλοζωικής κα Μπομπολάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: