Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

...... με θέμα το βιβλίο του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη, «Επανάσταση των Συνειδήσεων», διοργανώνουν οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς την Τετάρτη 26/2/2020. Η εκδήλωση θα γίνει στον πολυχώρο Ραδάμανθυς (Γεωργίου Ξέπαπα 7, ΤΚ 73136) και θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα.

Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό και μετά από τις εισηγήσεις των ομιλητών θα ακολουθήσει συζήτηση.
Μιλάνε για το βιβλίο και το έργο του:
Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης
Παντελής Κατάκης, υπεύθυνος της Ένωση Προβολής Έργου Ειρηναίου Γαλανάκη
Σήφης Μιχελογιάννης, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη
Αντώνης Σχετάκης, συγγραφέας, τέως δήμαρχος Κισσάμου
Συντονίζει ο Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς
«Το βιβλίο αυτό είναι το σημαντικότερο ντοκουμέντο του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη», Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
«Τέτοιους Ιεράρχες χρειάζεται η Εκκλησία μας, όπως αυτόν: αληθινούς, εργατικούς, δραστήριους, ακούραστους, αφοσιωμένους στο Θεό και στον άνθρωπο… Πρέπει να είμαστε σαν αυτόν. Είναι πολύ σημαντικό να μιμούμαστε τους Αγίους, αλλά μαζί με τους Αγίους να μιμούμαστε και αυτόν τον άνθρωπο…», Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.
Μα μια φωνή, χρυσή λεπίδα λόγου
Σαρκώνεται κι ακούγεται από το χτες:
«Με μιαν αχτίδα φως ιερουργεί ο ιερέας
Με μιαν αχτίδα φως γίνεται το θαύμα».
Είναι η φωνή του Ειρηναίου Γαλανάκη.
Ανδρομάχη Χουρδάκη, ποιήτρια, φιλόλογος (Απόσπασμα από την «Ωδή στον Ειρηναίο»).

Δεν υπάρχουν σχόλια: