Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

2011 -2020 και ξανά το θέμα της αποκατάστασης της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων, στην επικαιρότητα. Δεν θυμάμαι αλλά αν ψάξω στα αρχεία του blog θα βρω πόσοι υπουργοί πέρασαν αυτά τα χρόνια και όλοι τους με ένα στόμα είχαν υποσχεθεί την αποκατάσταση της Λιμνοδεξαμενής που έπαθε οτι έπαθε το 2011.
Προτελευταίος πάντως ο κ. Βορίδης τον Νοέμβριο του 2019 μετά από την επίσκεψη του Δημάρχου μας και τελευταίος ο κ. Αρναουτάκης προχθές έβαλε ανάμεσα στα έργα που εκπονηθούν μελέτες και την αποκατάσταση της λιμνοδεξαμενής.
Τέλος πάντων ευχή όλων επιτέλους να προχωρήσουν οι μελέτες που ξεκίνησαν να μας λένε οτι "φτιάχνονται" από το 2012...
Να θυμίσω οτι η λιμνοδεξαμενή των Αγίων Θεοδώρων έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας τρύπησε τον Ιούλιο του 2011 και τροφοδοτούσε με πάνω απο 120 κυβ. νερού την ώρα την Χρυσοσκαλίτισσα, την περιοχή των Λιβαδίων, αλλά και τα γύρω χωριά. Η συγκεκριμένη δεξαμενή λειτούργησε για πρώτη φορά το 1998 που αποτελούσε την πηγή ζωής για την περιοχή, κόστισε τότε 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ της Χρυσοσκαλίτισσας που δεν λειτούργησε ποτέ κόστισε 4,8 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: