Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

14ο ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ 20 ΟΜΑΔΕΣ

To Κισσαμίτικο Καρναβάλι είναι πλέον ένας θεσμός Πολιτισμού και Δημιουργίας, τον οποίο η Δημοτική Αρχή προσπαθεί κάθε χρόνο να ενισχύει και οικονομικά αλλά και να τον  εμπλουτίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης η συμμετοχή των ομάδων, ο αυθορμητισμός και ο εθελοντισμός είναι και αυτά που το ενισχύουν το Κισσαμίτικο Καρναβάλι κάθε χρόνο ώστε να γίνεται καλύτερο. Για μια ακόμα χρονιά  συμμετέχουν σχολεία, σύλλογοι γονέων, αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία αλλά και ομάδες εκτός του Δήμου μας. Με 20 καρναβαλικές ομάδες θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση την Κυριακή 1 Μαρτίου και ώρα 4 το απόγευμα στην οδό Σκαλίδη.
      Ο Δήμας Κισσαμου η Κοινωφελής επιχείρηση και η Καρναβαλική επιτροπή σας προσκαλούν να συμμετέχετε στο τριήμερο της Αποκριάς το οποίο θα ξεκινήσει το Σάββατο με την καρναβαλική ποδηλατοπαρελαση. Πάρτε το ποδήλατο σας την σφυρίχτρα σας μασκαρευτείτε και ελάτε να ζωντανέψουμε την πόλη της Κισάμου, με πολύ μουσική χορό χρώματα και πυροτεχνήματα .
Ακολουθούν το πρόγραμμα και ενδεικτικά κάποια θέματα 
 ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 
Καρναβαλική Ποδηλατοπαρέλαση 
17:00  Εκκίνηση από το Δημαρχείο Κισάμου, Καρναβαλική παρέλαση με ποδήλατα κατά μήκος της Ηρώων Πολυτεχνείου και τερματισμό στην πλατεία Τζανακάκη.
 Τελετή έναρξης Κισσαμιτικου Καρναβαλιού Πλατεία Τζανακάκη  
18:30  Αποκριάτικη παράσταση 
19:30 Χορευτικές παραστάσεις 
              Συμετέχουν:  
Σχολή Μπαλέτου και μοντέρνου και Ρυθμικής Γυμναστικής της Γεωργίας Πολυχρονάκη
Πολιτιστικός σύλλογος «Η τέχνη του χορού» της Βανέσα Κοκκίνου   
20:30  Υποδοχή της Βασίλισσας του 14ου Καρναβαλιού 
        Πάρτι για μικρούς και μεγάλους με Djs τους: Νίκος Κατσικανδαράκης, Κωστής Χατζηκοκολάκης, Μανώλης Μαρακάκης. 
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020  
16:00 Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στην οδό Σκαλίδη 
Παρουσίαση: Γεωργιλάκης Γιώργος
DJ: Νίκος Κατσικανδαράκης ( Nicholas Vibes)
20:00 Συναυλία με το Μάνο Μαλαξιανάκη στην πλατεία Τζανακάκη.
Πάρτι σε όλα τα καταστήματα της Πόλης 
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 
11:00  Κούλουμα στην παραλία Τράχηλα Γραμβούσας –πέταγμα χαρταετού –Κρητική Μουσική με τους Κώστα Καρτσωνάκη βιολί, Χάρη Ζαχαριουδακη λαούτο και Χριστοφοράκης Χριστόφορος κιθάρα  –Χορό από τον Χορευτικό Σύλλογο ¨η Κίσσαμος¨ και την σχολή χορού ¨Όμιλος Βρακοφόρων Κισσάμου¨ - Νηστίσιμα εδέσματα  
11: 00  Κούλουμα στην παραλία Λαφονησίου ΔΕ Ιναχωρίου - πέταγμα χαρταετού –Μουσική με τον Dj Μανώλη Μαρακάκη – Νηστίσιμα εδέσματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: