Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Την επαναφορά της Προγραμματικής Σύμβασης για την Παλιά Πόλη των Χανίων, μεταξύ Δήμου και ΥπΠΟ, η οποία θα λύσει σημαντικά προβλήματα,όπως υποστηρίζει,  ζητά ο επίτιμος έφορος Αρχαιοτήτων κ. Μιχάλης Ανδριανάκης, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη αύριο Τετάρτη, στα Χανιά της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη.
Προγραμματική συμβαση όμως υπήρχε και στην Κίσαμο. H προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Κισάμου και το ΥΠΠΟ (που είσαι Σχετάκη) είχε λύσει πολλά προβλήματα και στην Κίσαμο όσο λειτούργησε και η αλήθεια είναι οτι λειτούργησε πολύ καλά και για κάμποσα χρόνια. Τώρα στην σειρά με αβέβαιο το πότε θα ξεκαθαρίσει ένα οικόπεδο που έχουν βρεθεί αρχαία, αποθαρρύνει τον ιδιοκτήτη και δεν τολμά να κτίσει.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: