Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ ή ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ;

Η Θέση του Δήμου Πλατανιά για ΒΟΑΚ: Με διόδια ή χωρίς διόδια; 
Το ερώτημα αυτό έθεσε προς τον Δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδρακη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του εν λόγω  δήμου, Δημήτρης Ανθούσης.
- Η πρόσφατη ανακοίνωση του πρωθυπουργού για ΒΟΑΚ με διόδια δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Εδώ και πολλά χρόνια γινόταν μια εντατική προετοιμασία της κοινής γνώμης να αποδεχτεί αυτή τη λύση, τόσο με την επίκληση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, όσο και με την πλύση εγκεφάλου για τη δήθεν αδυναμία χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ από πλευράς δημοσίου.
Αυτή η «αδυναμία» του δημοσίου ήταν το πρόσχημα που χρησιμοποίησαν όλες οι κυρίαρχες δυνάμεις στον κρατικό μηχανισμό για να συσκοτίσουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ τους, δηλαδή να μη διαθέτουν πλέον το κρατικό χρήμα για δημόσια έργα που θα υπηρετούν τις ανάγκες του λαού, αλλά για να «προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια», ή αλλιώς να τους εξασφαλίσουν πρόσθετα και σίγουρα κέρδη.
Σε αυτή την μακροχρόνια πλύση εγκεφάλου της κοινής γνώμης, πήραν ενεργό μέρος στελέχη και παρατάξεις και της τοπικής διοίκησης. Από τη μια διατύπωναν προτάσεις δανεισμού από διάφορες πηγές και με διάφορους όρους, αποδεχόμενοι το πρόσχημα της δήθεν αδυναμίας του δημοσίου και από την άλλη δεν έπαιρναν καθαρή θέση αν συμφωνούν ή όχι με τα διόδια.
Στην ουσία, δια της σιωπή σας αποδέχεστε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ να χαρίζεται το δημόσιο χρήμα σε  επιχειρηματικούς ομίλους – επενδυτές, που δήθεν είναι φορέας «ανάπτυξης».
Εδώ και πολλά χρόνια έχετε παραιτηθεί από τη διεκδίκηση κατασκευής ενός ΒΟΑΚ δημόσιου, ασφαλούς, σύγχρονου, ελεύθερης πρόσβασης, χωρίς διόδια η άλλης μορφής εκμετάλλευση ή δανεισμό, με προστασία του περιβάλλοντος και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπου σαφώς και δεν θα σταματά έως τα Χανιά αλλά θα φτάνει έως και το Καστέλι.
Ζητούμε από τον Δήμαρχο Πλατανιά και το Δημοτικό συμβούλιο, έστω και σήμερα να επανατοποθετηθεί καθαρά και να απαιτήσει από την κυβέρνηση την κατασκευή του ΒΟΑΚ, με τις παραπάνω προδιαγραφές και ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ.


Ένα ίδιο ερώτημα θα μπορούσαμε να κάνουμε και μεις οι δημότες-πολίτες αυτού του Δήμου του δυτικότερου και πιο παραμελημένου στην Κρήτη. 
-Με διόδια ή δίχως κύριοι του Δημοτικού συμβουλίου και θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε και να διαβάσουμε τις απαντήσεις όλων των εκλεγμένων μας. Μάλιστα όπως θα συμπλήρωνε και ένας πρώην δήμαρχος θα βάλουμε και συμπλήρωμα στην ερώτηση... θα ξεκινά ο ΒΟΑΚ ή όχι απο το Λιμάνι Κισάμου; 
Δύσκολα ερωτήματα σε δύσκολες εποχές αλλά όταν έχεις απορίες κάποιος πρέπει να στις λύνει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: