Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

EDWARD LEAR ΚΑΙ ΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ


ΤΟΠΟΛΙΑ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ!!! 1864
O Edward Lear‎ ή Ἐδουάρδος Λῦαρ, όπως ο ίδιος έγραφε το όνομά του στα ελληνικά, γεννήθηκε στο Λονδίνο, στις 12 Μαΐου 1812 και πέθανε στο Σαν Ρέμο, στις 29 Ιανουαρίου 1888, ήταν Άγγλος συγγραφέας και ζωγράφος. Υπήρξε δεινός ταξιδευτής, με την Ιταλία, την Ελλάδα, την Αλβανία, την Παλαιστίνη, τη Συρία, την Αίγυπτο και την Ινδία να αποτελούν μερικούς από τους πολυάριθμους σταθμούς των περιπλανήσεών του. Φιλοτέχνησε πολλές τοπιογραφίες, κυρίως υδατογραφίες, καθώς και τοπογραφικά σχέδια υψηλής ακρίβειας, καταγράφοντας τις περιπλανήσεις του.

Το 1864 πέρασε και απο την Κίσαμο και σκίτσαρε πολλά όμορφα μέρη δυστυχώς ως και τώρα το μόνο που έχει την υπογραφή του, αλλά και αναφορά για το μέρος, είναι η 1η εικόνα απο τα Τοπόλια το 1864.
 Αν κάνετε και μια μεγέθυνση της ζωγραφιάς θα δείτε οτι αναφέρει πολλά ονόματα ίσως απο χωριά ή και εκκλησίες αλλά είναι δυσκολο να διαβαστούν ... εκτός του πρωτότυπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: