Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ...

Επειδή κάποιοι ανησυχούν περισσότερο απο εμάς... εμείς απλά μάλλον πρέπει να τους παρακολουθούμε και να τους ακολουθούμε..εκτός κι αν δεν θέλουμε να κάνουμε όλα αυτά που φέρνουν κόσμο στην Κίσαμο.
Επιστολή Δημάρχου Κυθήρων 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Μετά την σταθερότητα που βίωσαν τα νησιά μας από το 2017 μέχρι σήμερα, με την δρομολόγηση του πλοίου ΙΟΝΙΣ, είναι άκρως ανησυχητικά όλα τα παραπάνω και σας εκφράζουμε την αγωνία μας για το τι μέλλει γενέσθαι. Ασφαλώς γνωρίζουμε ότι οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι καλές – τις καλές σας προθέσεις γνωρίζω εξάλλου και προσωπικά λόγω της πολυετούς γνωριμίας μας –, όμως, ο καθένας μας θα κριθεί από τα γεγονότα και όχι από τις προθέσεις του.
Με βάση τα ανωτέρω, ζητάμε:
1. Την ΑΜΕΣΗ δημόσια γνωστοποίηση εκ μέρους της νέας αναδόχου εταιρείας των δρομολογίων για τις γραμμές α) Πειραιά – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος (και επιστροφή) και β) Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος (και επιστροφή) από την 1η Μαρτίου 2020 μέχρι και τη λήξη της δρομολογιακής περιόδου, ήτοι μέχρι 31-10- 2020.
2. Την άμεση δημόσια γνωστοποίηση των κατά τόπους πρακτορείων που θα αναλάβουν την πρακτόρευση του νέου πλοίου.
3. Την ειδική μέριμνα για τα δρομολόγια των τριημέρων και των ειδικών περιστάσεων (τοπικές εορτές κ.λπ.) όπως παγίως συνέβαινε με τις προηγούμενες αναδόχους των γραμμών μας εταιρείες.
4. Την ρητή και κατηγορηματική δέσμευση, τόσον της υπηρεσίας σας όσον και του πλοιοκτήτη της νέας αναδόχου εταιρείας, ότι δεν θα προβεί σε αντικατάσταση του πλοίου Aqua Jewel όπως συνέβη το καλοκαίρι του 2019 με το δρομολόγιο της Ανάφης, κάτι που δεν θα αποδεχθούμε με κανέναν απολύτως τρόπο και για κανέναν απολύτως λόγο και θα επισύρει σωρεία νομικών προσφυγών και αξιώσεων κατά παντός υπευθύνου.
Εξυπακούεται ότι για τις ημέρες και ώρες αφιξαναχωρήσεων θα πρέπει να υπάρξει πρότερη συνεργασία με το Δήμο μας, προκειμένου να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν πολλές φορές σε ακραίες καταστάσεις (π.χ. συγχώνευση των 2 δρομολογιακών γραμμών σε 2,5 ημέρες όπως έκανε πριν χρόνια το πλοίο ROMILDA κ.λπ.).
Τα νησιά μας έχουν υποφέρει στο παρελθόν πάρα πολύ από την ασυνέπεια ακτοπλοϊκών εταιρειών. Το ακτοπλοϊκό πρόβλημα των Κυθήρων είναι πολυετές και πρέπει επιτέλους να λυθεί! Τα τελευταία 2 χρόνια υπήρξε συνέπεια και σοβαρότητα από την εταιρεία του ΙΟΝΙΣ, με αποτέλεσμα όχι μόνο να σημειωθεί σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά να τίθενται οι βάσεις για ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου μας. Συνεπώς, αυτή την καλή μέχρι σήμερα κατάσταση, οφείλουμε να βελτιώσουμε και όχι να πισωγυρίσουμε.
Παρακαλώ για άμεσες ενέργειές σας καθώς δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο αναμονής.
Με Τιμή
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: