Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΝΑ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

30 μελέτες έργων για όλη την Κρήτη υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Οι μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι προϋπολογισμού 26,5 εκ. ευρώ.
Τα αντικείμενα των έργων που θα μελετηθούν, αφορούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, διευθέτησης ρεμάτων και ποταμών, ενίσχυσης ή δημιουργίας φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών. Διορθωτικών παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο για αντιμετώπιση κατολισθήσεων και φθορών, οδικά έργα καθώς και έργα προστασίας ακτών.
Μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης πεδινής κοίτης ποταμού Τυφλού Δ. Κισάμου 1.000.000,00
Μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης πεδινής κοίτης ποταμού Καμαριανού Δ. Κισάμου 500.000,00
Μελέτη Έργου προστασίας ακτών Καστελιού Κισάμου, Π.Ε. Χανίων 92.500,00

Ενδιαφέρον η τρίτη μελέτη "προστασία των ακτών" ..μιας και όπως το αναφέρει μάλλον θα πρόκειται για έργο εντός της πόλης, αν και Καστέλιον Κισάμου δεν υπάρχει πουθενά στα αρχεία ή στα έγγραφα της Περιφέρειας. Τόσο πολύ μας ξέρουν......

Δεν υπάρχουν σχόλια: