Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

1980 ο Νικήτας Βενιζέλος στο Καστέλλι...έχει (επανα)ιδρύσει το κόμμα των φιλελευθέρων του παππού του και έχει ξεκινήσει την προεκλογική περιοδεία του απο την Κίσαμο, μιας και υπήρχαν ακόμα Βενιζελικοί  στην περιοχή αλλά και οι δεσμοί του με την οικογένεια Ξηρουχάκη ήταν γνωστή.
Ο Νικήτας Βενιζέλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1930. Πατέρας του ήταν ο Κυριάκος Βενιζέλος, πρωτότοκος γιος του επί επτά φορές πρωθυπουργού της Ελλάδος
Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 90 ετών ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Βενιζέλος, εγγονός του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: