Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΟΤΑΝ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕΙΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ...

- Σε μια ιστορική απόφαση για τα δεδομένα της εκπαίδευσης στην Κίσαμο, προχώρησε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κισάμου και την ΚΤΥΠ Α.Ε.
Ο Χανιώτης Υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης, κοινοποίησε την από κοινού απόφαση για κατεδάφιση του κτιριακού συγκροτήματος που πριν λίγες μέρες κρίθηκε ακατάλληλο από την ΚΤΥΠ Α.Ε και που μέχρι πρότινος στέγαζε, ούτε λίγο ούτε πολύ 360 μαθητές.
Δεν υπάρχει λόγος να συντηρηθεί ένα τόσο παλαιό κτίριο που βρίσκεται σε αυτή τη κατάσταση.
Η χρηματοδότηση για την ανέγερση νέας σχολικής μονάδας, θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ, έπειτα από επικοινωνία που είχα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.
Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να δημιουργηθούν και να εγκατασταθούν προκατασκευασμένες αίθουσες σε κατάλληλους χώρους. Αυτό θα γίνει από την ΚΤΥΠ Α.Ε, στις αρχές Μαρτίου.
Με αυτό τον τρόπο ανακοίνωναν αρχές Δεκεμβρίου τα ΜΜΕ των Χανίων το κλείσιμο αλλά και την κατεδάφιση των Λυκείων. Ιστορική απόφαση η κατεδάφιση και το κτίσιμο ενός νέου συγκροτήματος, όπως βέβαια ιστορικές είναι και οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν υπουργείο- περιφέρεια-δήμος....
2.5 μήνες μετά τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Κισάμου όπως και του ΕΠΑΛ είναι αναγκασμένα να συνεχίζουν τα μαθήματα φιλοξενούμενοι και με αβέβαιο το μέλλον όχι να μπουν στο νέο σχολείο τους που είναι όνειρο θερινής νυκτός (αυτό θα ήταν ιστορική στιγμή και όχι η κατεδάφιση) αλλά να ξαναγυρίσουν στην πρωινή ζώνη και στους κανονικούς τους ρυθμούς... 
Για την ιστορία και αυτά πρέπει να βγαίνουν στην δημοσιότητα .. δεν έχουν καθηγητές στα Αγγλικά και στην πληροφορική ίσως και σε κάποιο άλλο μάθημα...μιας και η πρώτη καθηγήτρια  με την υπαγωγή του σχολείου σε απογευματινή βάρδια μας αποχαιρέτησε βρίσκοντας δουλειά αλλού... ούτε φυσικά ήλθε αναπληρώτρια -της μιας και κανείς δεν θέλει να έλθει παρά τους διαγωνισμούς. 
Ας ελπίσουμε οτι θα δεσμευτεί η πολιτεία όπως δεσμεύτηκε και σε τόσα άλλα ώστε να έλθουν τουλάχιστον οι καθηγητές ή να μην φύγουν άλλοι.
Κάποια πράγματα είναι δύσκολο για μας να τα κουμαντάρουμε αλλά μπορούμε κάλλιστα να πιέσουμε για να βρεθούν λύσεις στα μικροπροβλήματα ειδικά των σχολείων.
Μαθητές,  καθηγητές, γονείς κάνουν υπομονή ως και τις 20 του Μάρτη... αυτό είναι σίγουρο μετά θα δούμε τι θα γίνει....

Δεν υπάρχουν σχόλια: