Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΣΤΑΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την καστανιά της Κρήτης .
Από τη Διεύθυνση Δασών και το ΜΑΙΧ, μοιράζονται τα πρώτα δενδρύλια καστανιάς !!
Σας ευχαριστούμε όλους !!
Εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να αφήσουμε στην επόμενη γενια ένα πολύτιμο και προσοδοφόρο εισόδημα, το ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΡΗΤΗΣ !!
Δεσποτάκης Γιάννης
Και η διαδικασία φύτευσης των δενδρυλλίων απο τον Δρ Χαρτζουλάκη Κώστα
- Αφού γίνει η επισήμανση των θέσεων φύτευσης των φυταρίων, γίνεται η διάνοιξη των λάκκων (διαστάσεων 45 x 45) και ακολουθεί η φύτευση των δενδρυλλίων. Κατά τη φύτευση τοποθετούνται και οι πάσσαλοι στήριξης, τα δε δενδρύλλια φυτεύονται στο ίδιο βάθος, που ήταν στο φυτώριο και το επιφανειακό χώμα ρίχνεται στη βάση του ριζικού συστήματος των δενδρυλλίων. Κατά την προσθήκη του χώματος πιέζεται ελαφρά αυτό μέχρι της πλήρους πλήρωσης των λάκκων. Ακολουθεί η άρδευση των δενδρυλλίων, η στερέωση στους πασσάλους και η προσθήκη μικρής ποσότητας κοπριάς γύρω από το δενδρύλλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: