Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΑ

 Δεν πέρασε η πρόταση της κ. Τσατσαρωνάκη για μια επιτροπή προσωπικοτήτων που θα ασχοληθεί με τα της υγείας αλλά και τα του Κέντρου Υγείας της περιοχής μας. Η αλήθεια είναι ότι λίγες ελπίδες θα είχε να περάσει μια τέτοια πρόταση για πολλούς και διάφορους λόγους, (ένας λόγος ίσως ο σπουδαιότερος ήταν ότι την πρόταση την έκανε η κ. Τσατσαρωνάκη) έτσι η δημοτική μας αρχή αντιπρότεινε να συσταθεί μια άλλη επιτροπή καθαρά δημοτική ισχυριζόμενη οτι δεν στέκει νομικά. (Έχω παραδείγματα από άλλους δήμους ότι μπορεί να συσταθεί νόμιμα μια τέτοια επιτροπή και εδώ κάνει λάθος ο πρόεδρος του Δ. Σ)  Η δράση στις  περισσότερες απο αυτές τις επιτροπές, ειναι καθαρά συμβουλευτική και μοχλός πίεσης προς πάσα κατεύθυνση.
Φυσικά με παίρνουν και τα γέλια ειδικά όταν αντιπροτείνουνε σύσταση επιτροπής, γιατί τόσα χρόνια ξέρω πως λειτουργούν αυτές οι δημοτικές επιτροπές ... ούτε υπάρχουν, ούτε συνεδριάζουν, περισσότερο συστήνονται για να αποτελούν άλλοθι της αδιαφορίας τους (Για τα Λύκεια τα ίδια είχε κάνει η δημοτική μας αρχή). 
Πληροφοριακά λοιπόν μετά και τη συγκέντρωση που έγινε εξαιτίας κάποιων γεγονότων που συνέβησαν στην περιοχή μας .. το Κέντρο Υγείας Κισάμου δεν έχει ακτινολόγο (τεχνολόγο). Είμαι σίγουρος ότι εκτός από τις προσπάθειες του διευθυντή του Κ. Υ που ξέρουμε τον αγώνα τους, η επιτροπή που ορίστηκε από τον δήμο θα το ξέρει.....αν δεν το ξέρει την ενημερώνω, αν και υπολογίζω ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν θα έχουν συσταθεί ακόμα σε σώμα. (αλήθεια ποιος μέσα απο την δημοτική μας αρχή ειναι ισάξιος για την θέση του προέδρου, που προτάθηκε (άσχετο αν δέχτηκε) απο τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη κ.κ Αμφιλόχιο;
Μόλις τελειώσει το καλοκαίρι λοιπόν ας μεριμνήσουν να γίνουν σώμα ώστε να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα του Κέντρου Υγείας που θέλουν και δεν θέλουν ανήκει στο δήμο. (Ήταν και αυτό μια απο τις πολλές δικαιολογίες για να αποφύγουν τις ευθύνες)
Τόση αδιαφορία είχαμε χρόνια να ζήσουμε αλλά την ζούμε στο έπακρο της .. 

Κάποιοι έχουν και πάνε ιδιωτικά κάποιοι δεν έχουν και χρειάζονται τις παροχές του κράτους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: