Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

 Πολλά παράπονα όπως διαπιστώνω έχουν όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης σχετικά με το ειδικό συμβούλιο τη λογοδοσίας. Μάλιστα όπως λένε και στις σχετικές επιστολές που έστειλαν προς τα ΜΜΕ ήταν μια παρωδία, απαράδεκτη κατάσταση, λίγοι, σκέτη κοροϊδία και κλαυσίγελος (για γέλια και για κλάματα)
Δεν ξέρω αν ολα αυτά δειχνουν την εικόνα του δημοτικού συμβουλίου αλλά ειναι ντροπή για τον δήμο και την πόλη οι χαρακτηρισμοί αυτοί και καλο ειναι η δημοτική αρχή σαν υπεύθυνη, όχι μόνο να λογοδοτεί σε κλειστά συμβούλια αλλά και προς τους δημότες.. να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα. Ειδικά γι αυτό το πρώτο συμβούλιο που είχε και μια ιδιαιτερότητα μιας και τα περισσότερα και σπουδαιότερα θέματα αφορούσαν την παιδεία και την σχολική στέγη στην Κίσαμο.
- Η δημοτική αρχή τα έχει κανει μπάχαλο και ειναι τραγική στο θέμα αυτό και φαίνεται όχι απο το προχθεσινό συμβούλιο, αλλά απο τις δηλώσεις που έχει κάνει ή κάνει.....όταν ειναι με κόσμο και ανθρώπους που την στριμώχνουν (την Δευτέρα στο δημαρχείο είπε οτι ειναι δίπλα στους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για το δίκαιο των αιτημάτων τους) και την επομένη κάθε δημοτικός σύμβουλος που υπερασπίστηκε την δημοτική αρχή στο συμβούλιο της λογοδοσίας Τουλουπάκης-Γλαμπεδάκης- Κουμάκης -Καπετανάκη) υποστήριξε οτι η ευθύνη πλέον για την παιδεία στην Κισαμο δεν περνά απο τα χέρια τους... αλλά ειναι υπόθεση παραπάνω.... Τέτοιες απαντήσεις δυστυχώς δημιουργούν απορία προς όλους μας "ποιος ο λόγος που εκλεχτήκατε" .. 
Γιατί δεν έχουν άραγε απαντήσεις; 
- Τους ρωτάνε για το κτηριακό των Νέων Λυκείων και δεν το παρουσιάζουν (εγώ το ανάρτησα χθες) τους λένε για το 5ο νηπιαγωγείο και δεν έχουν απάντηση, γιατί 19 χρόνια ειναι στην ίδια κατάσταση (μια νηπιαγωγός τους ειπε ότι τα ιδια αιτήματα για το σχολείο τους τα είχε καταθέσει στους ίδιους το 2013)
Ποιον νομίζουν οτι κοροϊδεύουν έτσι... τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που έχασαν τις εκλογές ή τους δημότες;
Τέλος πάντων και πως τα γράφω τι θα γίνει, θα αλλαξει κάτι ;
Δεν νομίζω αλλά λίγη σοβαρότητα στις απαντήσεις σας στα θέματα τη παιδείας δεν βλάπτει...
Και επιτέλους αποφασίσετε με ποιον είσαστε, με τους γονείς μαθητές εκπαιδευτικούς ή με τους άλλους που σας παραμυθιάζουν κάθε τόσο...
Κάντε κάτι....


Δεν υπάρχουν σχόλια: