Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ

 Έγκαιρες και οργανωμένες παρεμβάσεις, πριν είναι αργά, στον τομέα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων της Κρήτης, ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή και τη συμμετοχή Δημάρχων του Νομού Χανίων, Περιφερειακών Συμβούλων Χανίων, μελών της ΠΕΔ Κρήτης, εκπροσώπων των ΤΟΕΒ Χανίων και του ΟΑΚ, με θέμα: «Διαχείριση νερού στην Κρήτη – εγγειοβελτιωτικά έργα – αντιπλημμυρική προστασία».
- Υπολογίζω οτι και ο δικός μας δήμος θα εκπροσωπήθηκε στην συνάντηση αυτή (αν και το αμφιβάλλω).Όλοι ξέρουμε πόσο ανάγκη έχουμε μια σωστή διαχείριση τα υδάτων μας, μιας και εκτός του άναρχης κατανομής των τώρα τα επικαρπίζονται και άλλοι. Αποδεδειγμένα ειμαστε και ανίκανοι να τα εκμεταλλευτούμε, και στηριζόμαστε μόνο στα ξεροκόμματα που θα μας πετάξουν. Φαίνεται οτι οτι πείραμα προσπαθούμε να κάνουμε, για να δείξουμε οτι μπορούμε ειναι μια τρύπα στο νερό.  

Βλέπω και την ανάρτηση του όμορου δημάρχου και με παίρνουνε τα κλάματα
- Στη Συνάντηση με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης θέσαμε τα θέματα:
-Λειτουργίας φράγματος Βαλσαμιώτη 
-Τη δημιουργία 2 νέων δεξαμενών για την επανάχρηση του νερού του βιολογικού για άρδευση
- Υποστήριξη στη λειτουργία τους, των ΔΕΥΑΒΑ, ΤΟΕΒ
Γιάννης Μαλανδράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: