Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχαμε ζητήσει με τον καινούργιο αστυνομικό διευθυντή Κρήτης κ. Σπυριδάκη ώστε να τον ενημερώσουμε για την κατάσταση της αδέσποτης βόσκησης που επικρατεί χρόνια τώρα με την τότε ανοχή της αστυνομίας αλλά και πολιτικών προσώπων οι οποίοι παρεμβαίνουν ή δεν εφαρμόζουν τον νόμο.
Τον ενημερώσαμε για τις απειλές που δέχονται για την ζωή τους τα μέλη μας, για τις τεράστιες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται οι περιουσίες μας να καταπατούνται, ώστε οι συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι να τις αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί αφού κανείς άλλος δεν τις θέλει ή να τις καταπατούν επ ’αόριστον και όποιος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί να βρίσκει την επομένη μέρα κομμένα ελαιόδεντρα, κλεμμένες περιφράξεις, καμένα αυτοκίνητα, λεκτικές απειλές και χειροδικίες επιβάλλοντας ένα σκηνικό τρόμου.
Η αλήθεια είναι ότι μετά την τοποθέτηση του κ.Σπυριδάκη σε αστυνομικό διευθυντή έχουν αρχίσει να αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο.
Η αίσθηση ασφάλειας αρχίζει να επανακτάται, οι άνθρωποι παίρνουν θάρρος και είναι έτοιμοι να μιλήσουν αφού βλέπουν ότι τώρα υπάρχει ειλικρινή διάθεση από τον αστυνομικό διευθυντή να τελειώσει αυτή η χρόνια τρομοκρατία ειδικά στην δυτική Κίσαμο.
Ο σύλλογος Αδεσποτίας Ν. Χανίων και οι περίπου 300 οικογένειες που εκπροσωπεί τον ευχαριστούμε από καρδιάς. Είμαστε δίπλα του, σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα όπου επιτέλους ένας άνθρωπος έσκυψε πραγματικά πάνω από τα προβλήματα μας τα οποία συγκρούονται και με την αδιαφορία του πολιτικού προσωπικού για την λεγόμενη ‘’αποκέντρωση’’ και ανάπτυξη της υπαίθρου.
Ζητάμε από τους όλους βουλευτές του νομού να βοηθήσουν έμπρακτα στο να εξαλειφθεί το προκλητικό φαινόμενο της αδέσποτης βόσκησης παίρνοντας νομοθετικές πρωτοβουλίες και αυστηροποιώντας τα πρόστιμα και να κλείσουν τις πόρτες τους σε όλους αυτούς τους παραβατικούς.
Η τοπική αυτοδιοίκηση να εφαρμόσει τον νόμο στο ακέραιο και επιτέλους ο εισαγγελέας να προχωρήσει την συσχέτιση των μηνύσεων!!  
Με εκτίμηση
Το ΔΣ του συλλόγου Αδεσποτίας Ν. Χανιών 

Δεν υπάρχουν σχόλια: