Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Παγκόσμια ημέρα γυναίκας σήμερα 8 Μαρτίου ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Με δύο φωτογραφίες από την Κίσαμο. Η πρώτη με τις δύο κυρίες του παλιού Καστελίου την κα Ξαγοράρη αριστερά και την κ. Μαραγκουδάκη σύζυγος Στεφανή Μαραγκουδάκη (συμβολαιογράφου) που υπήρξε η πρώτη υποψήφια γυναίκα δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 64΄στην περιοχή μας, πρωτοπόρος στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας σε μια εποχή που η γυναίκα ακόμα δεν είχε και πολλές "ελευθερίες".
Και φυσικά την γυναίκα Μελίνα που κατά την επίσκεψη της στην Κίσαμο τιμήθηκε από τον Μακαριστό Ειρηναίο στο δημαρχείο της πόλης για τους αγώνες της με το βραβείο που θεσπίστηκε τότε αλλά ξεχάστηκε στην συνέχεια σε ιδέα του Αντώνη Σχετάκη "Λευκό Περιστέρι". 
Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες της γης....

Δεν υπάρχουν σχόλια: