Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΚΙΣΑΜΟ

Το θέμα της βδομάδας είναι η ανακοίνωση της δημιουργίας αιολικού πάρκου σε μια παρθένα περιοχή του δήμου Ιναχωρίου, πάνω από το Βλάτος και κοντά στο Σηρικάρι. Αν δείτε προσεχτικά στο χάρτη η έκταση του πάει και ως και τον Αερινό....
Φυσικά το ερώτημα είναι αν χρειάζεται η περιοχή ένα τέτοιο πάρκο, και ποιος ο σκοπός του; Αν υποκύψουμε στις ορέξεις των, τότε πολύ πιθανόν και το απέναντι βουνό του Αγίου Δικαίου θα γίνει πανεύκολα γυψορυχείο.
Η αλήθεια είναι βέβαια και από τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής ότι το ΣΧΟΑΠ του Δήμου Ιναχωρίου είχε οριοθετήσει τέτοιες θέσεις και για αυτές θα κουβεντιάσει το επερχόμενο Δ.Σ. Όμως ποιο ΣΧΟΑΠ και ποιος δήμος Ιναχωρίου; Ούτε το ένα υπάρχει ούτε το άλλο.
Αν υπάρχει, ας βγει επιτέλους ο κ. Κουκουράκης απο την κρυψώνα του, και να απαντήσει ευθέως αν επιθυμεί πλέον τέτοια αιολικά πάρκα, μιας και επί δημαρχίας του έγιναν αυτές οι οριοθετήσεις; 
Μπορεί να μην προλαβαίνει βέβαια μιας και πολλά του πέσανε τελευταία τα προστατευόμενα.
Τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται από δημοτικά συμβούλια αλλά με δημοψήφισμα των κατοίκων που ζουν και αναπνέουν εκεί ένα γύρω.
Θα το τολμήσει άραγε η δημοτική μας αρχή;
Η περιοχή που θα γίνει το πάρκο έχει τις μεγαλύτερες και αρχαιότερες κουμαριές, δένδρα που χρειάζονται προστασία όπως και οι γύπες που φωλιάζουν εκεί κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: