Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

ΑΓΙΟΓΡΑΦΕΙΤΑΙ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ

Κατόπιν των πρόσφατων παρεμβάσεων επεκτάσεως του ιερού του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ζωδόχου Πηγής Παρθενώνος, και ολοκληρώσεως των σχετικών εργασιών (πατώματα, κουφώματα, κλπ), το Ιερό αγιογραφείται από τον έμπειρο και καταξιωμένο αγιογράφο, κ. Απόστολο Γαργαβάνη. Η Παναγία ως Πλατυτέρα, η Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού, Ιεράρχες, η άκρα Ταπείνωσης, μερικές από τις ιδιαιτέρου κάλλους αγιογραφίες που στολίζουν τους χώρους του ιερού.
 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συνεισφοράς εις την κάλυψη μέρους του κόστους, σημειώνοντας: «Μας αξιώνει η Παναγία μας να προβούμε στην  αγιογράφηση του ιερού του Καθολικού της Ιεράς Μονής Παρθενώνος, με ξεχωριστές αγιογραφίες, βυζαντινής τέχνης από έμπειρο αγιογράφο. Ευχαριστούμε θερμά όσους αισθάνονται την ανάγκη αρωγής και συνεισφοράς εις την κάλυψη κόστους του έργου και, ταπεινά, ευχόμεθα εις την σεβαστή μας Καθηγουμένη, Γερόντισσα Μαρκέλλα, όπως η Παναγία Μητέρα μας χαριτώνει εκείνη και την Αδελφότητα της, καθώς η ανύσταχτη προσφορά των προσευχών και ευχών τους, πολύτιμος πνευματικός επιστηριγμός για όλους μας, που τόσο έχουμε ανάγκη την χάρι, το φωτισμό και το έλεος του Θεού και την ανοιχτή αγκαλιά της Παναγίας μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: