Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΧΑΝΙΩΝ Ο αγώνας αυτός είναι θέμα ζωής και αξιοπρέπειας!!

Συμπολίτισσες και συμπολίτες!
Από τις αρχές Μαρτίου σε όλο το νομό Χανίων έχει ξεσηκωθεί ένα κύμα αντιδράσεων από δημοτικούς άρχοντες, τοπικά συμβούλια, την περιφέρεια, τη δασική υπηρεσία, ορειβατικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, συλλογικότητες και από τους κατοίκους των δήμων Σφακίων, Αποκόρωνα, Κισσάμου, Κανδάνου - Σελίνου και Χανίων. 
Οι διαμαρτυρίες  προήλθαν εξαιτίας της απόφασης της Νέας Δημοκρατίας να αναθέσει στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ να υλοποιήσει προγενέστερη απόφαση του ΑΔΜΗΕ, αναλαμβάνοντας ένα  «φαραωνικό έργο» που θα περιλαμβάνει, αφενός 26 ανεμογεννήτριες με άνοιγμα  πτερύγων 150 μέτρων στο Δήμο Σφακίων, στο οροπέδιο Ασκύφου και αφετέρου 267 πυλώνες υψηλής τάσεως από Χανιά ως τη Δαμάστα, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων.
Η ανάπτυξη είναι επιθυμητή και ζητούμενη σε κάθε τόπο. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση σε θέματα ενέργειας, επίσης! 
Όμως όλα αυτά οφείλουν να γίνονται συντεταγμένα με τις υπόλοιπες ανάγκες και ιδιαιτερότητες του τόπου. 
Στέλνουμε λοιπόν τα παρακάτω ερωτήματα προς στην κυβέρνηση:
Πως θα λειτουργήσει αυτός ο τόπος που αφενός μεν προωθείται αποκλειστικά η τουριστική ανάπτυξη και στον αντίποδα υιοθετούνται πρακτικές που υποβαθμίζουν το "προϊόν" που έλκει αυτήν την τουριστική ανάπτυξη ;
Που είναι ο  ειδικός σχεδιασμός που απαιτείται , όπως υπογειοποίηση του δικτύου και παράλληλη ενσωμάτωση των ήδη υφιστάμενων δικτύων, κοντά σε οικιστικές περιοχές και σε περιοχές αναγνωρισμένου φυσικού κάλλους;
Που είναι ο αειφόρος χαρακτήρας που οφείλουν να έχουν τέτοιες επενδύσεις;
Ναι, το θέλουμε η Κρήτη να μη λησμονείται σε θέματα ανάπτυξης, αλλά θέλουμε, όταν αυτή έρχεται, να σέβεται την προϋπάρχουσα οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων και το φυσικό περιβάλλον.
Συμμετέχουμε όλες και όλοι ενεργά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 31 Μαρτίου στις 5 μμ στο Ίδρυμα «Αγία Σοφία» Αποκορώνου.
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Χανίων και η Οργάνωση Μελών Αποκορώνου  είμαστε στο πλευρό όλων που αγωνίζονται για την οριστική ματαίωση αυτού του οικολογικού εγκλήματος!!
Ο αγώνας αυτός είναι θέμα ζωής και αξιοπρέπειας!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: