Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

ΛΕΣ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ;

Απαραίτητη η συστράτευση των δημάρχων για τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών που σχεδιάζουν στα βουνά μας γράφουν τα Χ.Ν σήμερα, αναλύοντας τι έκαναν και τι πρέπει να κάνουν οι δήμαρχοι του νομού μας.
Κουκιανάκης και Ζερβός είναι μπροστάρηδες, με τους Περράκη και Μυλωνάκη να κινητοποιούνται και αυτοί... άσχετο αν δεν έχουν κάνει δηλώσεις για το τι θέλουν πραγματικά να κάνουν....καταλήγοντας ότι και οι Σημανδηράκης και Μαλανδράκης πρέπει να έχουν πιο ενεργή συμμετοχή στην κινητοποίηση.... Μάλιστα ο σχολιαστής πάει και λίγο μακρύτερα λέγοντας ....ότι όλοι γνωρίζουμε ποιο μπορεί να είναι το πολιτικό κόστος, ιδιαίτερα για τους μικρούς δήμους, όταν πάνε κόντρα σε σχέδια που στηρίζει η εκάστοτε κυβέρνηση 

 Υπάρχει λοιπόν πολιτικό κόστος αν αντιταχθούν στα σχέδια της εκάστοτε κυβέρνησης μιας και εμάς δεν μας λογαριάζουν σαν πολίτες- δημότες. Ποιος λοιπόν μετα Κουκιανάκη και Ζερβό θα ακολουθήσει, για το καλό της περιοχής τους; Γιατί δεν πιστεύω να μην θέλουν το καλό όλοι τους, απλά έχουν κοντοσταθεί οι αποδέλοιποι και κουταλομετρούν τις πολιτικές απώλειες που θα έχουν.. 
Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μυλωνάκης θα πράξει το αυτονόητο και θα ξεκόψει εξ αρχής την δημιουργία τέτοιων τερατουργημάτων στα εναπομείναντα απάτητα βουνά μας. Εδώ κατάφερε να κόψει κοτσαμ επένδυση στην Φαλάσαρνα για το καλό του τόπου και δεν θα πράξει τα αυτονόητα για την περιοχή του; 
Καιρός βέβαια να λογαριάσει την κοινή γνώμη και θα διαπιστώσει ότι δεν θέλει κανένας και άλλο αιολικό πάρκο πουθενά στην επικράτεια του Δήμου μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: