Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΕΝΟΡΙΩΝ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι καθημερινά, από την Καθαρά Δευτέρα (18 Μαρτ.) και καθ΄ όλη την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής θα τελούνται στις Ενορίες της πόλεως της Κισάμου οι Ιερές Ακολουθίες της περιόδου ως εξής: Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, πρωί, στον Ι. Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου (Πλατεία Τζανακάκη), ο Όρθρος, οι Ώρες και η Ακολουθία του Εσπερινού, από ώρα 7.15π.μ. έως 9.15π.μ., απ΄ όλους τους Ιερείς της πόλεως, έναλλάξ. 
Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, πρωί, στην Ιερά Μονή Παρθενώνος και στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, Εσπερινός- Ώρες και Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, από ώρα 7.00π.μ. έως 9.30π.μ. 
Κάθε Τετάρτη απόγευμα, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ως και εις τον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Πύργου, ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, από ώρα 18.30μ.μ. έως 20.00μ.μ. Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων θα τελείται και εις τον Ι. Ναό Αγίου Αντωνίου, όσες Κυριακές τελείται εκεί η Θεία Λειτουργία.
Κάθε Παρασκευή, απόγευμα, και ώρα 19.00μ.μ. θα τελείται η Ακολουθία των Χαιρετισμών σε όλες τις Ενορίες της πόλεως, στην δε Ιερά Μονή Παρθενώνος ώρα 17.00μ.μ. 
Κάθε Σάββατο πρωί θα τελείται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παρθενώνος ως και σε Ενορίες της πόλεως, κατά περίπτωση.
Κάθε Κυριακή πρωί θα τελείται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία σε όλες τις Ενορίες της πόλεως ως και την Ιερά Μονή Παρθενώνος.
Κάθε Κυριακή, απόγευμα, ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό ( Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), ώρα 18.00μ.μ., εκτός την Ε΄ Κυριακή (21/4), ο οποίος θα τελεστεί στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.
 Καλείται ο ευσεβής και φιλακόλουθος λαός του Θεού όπως μετέχει των εξόχου κάλλους Ιερών Ακολουθιών της περιόδου, βιώνοντας και δια του τρόπου αυτού, το μυστήριο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. 
Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: