Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ

Η ιδέα υπήρχε απο παλιά και μια πρόχειρη φωταγώγηση του φρουρίου στα δυτικά είχε γίνει πριν κάμποσα χρόνια με ένα μεγάλο προβολέα. Μετά βέβαια και την πρώτη εκδήλωση στον ανοικτό χώρο ανάμεσα στο ερειπωμένο τούρκικο φρούριο "Η φυσιογνωμία της πόλης της Κισάμου στην εποχή του Ερωτόκριτου" και τον πρόχειρο φωτισμό των τειχών, αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον και φτάσαμε σήμερα στο σημείο να πάρει την έγκριση η μελέτη "Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός φωτισμού και ανάδειξη της περιτείχισης του φρουρίου Κισάμου και των σημείων ιστορικού ενδιαφέροντος της πόλης Κισάμου" μετά από γνωμοδότηση του ΤΣΜΚ. 
Είναι ένα πρώτο βηματάκι για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μάλιστα δεν είναι τίποτα δύσκολο όπως φαίνεται σε αυτήν την πόλη, αρκεί αυτοί που χειρίζονται τα πράγματα να έχουν κάποιες ιδέες, που μπορεί εκ πρώτης άποψης να μην είναι κορυφαίες.... είναι όμως απαραίτητες για να αναδείξουμε αυτά που έχουμε. 30 χρόνια αυτός ο δρόμος, η Τομπάζη, που θα έπρεπε να ήταν σημείο αναφοράς στην πόλη δεν έχει ούτε ένα φως για τους κατοίκους... 
Στην μελέτη αυτή που έγινε απο τον Δήμο Κισάμου και εργάστηκαν η κα Νεκταρία Λαινάκη και η κα Ελένη Καμόντου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: