Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΨΑΞΙΜΟ

Διαβάζω στο ApokoronasLife.gr την παρακάτω πρόταση του κ. Κουκλινού:
Στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο ένα από τα θέματα ήταν η έγκριση καταστατικού της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία: «ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ». 
Στη τοποθέτηση μου για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκα στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη σχολή μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τον δήμο Αμαρίου καθώς και για όλο το νησί. Επίσης πρότεινα το ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα στο ΔΙΕΚ Αποκορώνου και τη σχολή ΑΣΩΜΑΤΩΝ, καθώς έχει δρομολογηθεί ήδη χρηματοδότηση ενός σύγχρονου εργαστηρίου γαλακτοκομίας- τυροκομίας, από την Περιφέρεια Κρήτης στο ΔΙΕΚ.
Η Τυροκομία και η Γαλακτοκομία είναι από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους της τοπικής οικονομίας με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται διαρκώς στον τόπο μας, δυναμικά αναπτυσσόμενες κτηνοτροφικές μονάδες.Ταυτόχρονα, παρατηρείται ανάπτυξη επιπλέον μικρών τυροκομικών μονάδων στην ύπαιθρο, οι οποίες συμβάλουν περεταίρω στην ανάπτυξη του κλάδου.
Στο πλαίσιο αυτό, οι εξειδικευμένες σπουδές Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας, δίνουν ένα ουσιαστικό συγκριτικό πλεονέκτημα που απαιτείται για κάθε νέο που επιθυμεί την ενασχόληση του με το επάγγελμα της τυροκομίας. Η συνεργασία του ΔΙΕΚ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ με σχολή ΑΣΩΜΑΤΩΝ με οπουδήποτε τρόπο θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.
ΚΟΥΚΛΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Περιφερειακός σύμβουλος Χανίων
Διευθυντής ΔΙΕΚ Αποκορώνου
- Εμείς πότε θα το δρομολογήσουμε το εργαστήριο μας άραγε στο ΕΠΑΛ Κισάμου, τον επόμενο Σεπτέμβρη; Αυτά για να καταλάβουμε πόσο μεθοδικά και ωραία δουλεύουν κάποιοι άλλοι που ξέρουν και δεν περιμένουν να βρεθούν τα υπόλοιπα απο τα αδιάθετα για να πουν οτι μας έκαναν και έργο. Η παιδεία στην Κίσαμο πάει κατά διόλου και όλοι το ξέρουν.. απλά κανένας προς το παρόν δεν αντιδρά. Φυσικά ούτε Κουκλινό έχουμε, ούτε καν Περιφερειακό σύμβουλο ... οπότε χάνουμε και σε αυτόν τον τομέα. Έχουμε όμως υπομονή....γαϊδουρινή!!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ζοριστηκες ομως προχθες να γραψης για τις χριστουγεννιατικες εκδηλωσεις στο Δημο ..κ αυτο λογω μειωμενης ( προκατηλημενης ) οράσεως!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Μειωμένη όραση έχεις εσύ. https://sadentrepese.blogspot.com/2020/12/blog-post_34.html και το γράψεις γράφεται με ει. Τώρα ποιος ζορίζεται φαίνεται...
Όσο για το προκατηλημένης το αφήνουμε να το διορθώσουν αυτοί που σε βάζουν να τα γράφεις... χαχαχαχχαα