Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

ΕΜΕΙΣ ΑΡΑΓΕ PROJECT ΕΧΟΥΜΕ;

Διαβάζω οτι η Περιφέρεια Κρήτης ενέκρινε κονδύλι ύψους 1.000.000 ευρώ, ώστε να συνεισφέρει στα έργα που θα υπάρξουν για την αποκατάσταση του βοηθητικού γηπέδου του ΟΦΗ. Εξέλιξη που χαροποίησε την ομάδα. Βέβαια το κόστος όλου του εγχειρήματος θα είναι πολύ μεγαλύτερο και θα το καλύψει ο ισχυρός της άνδρας, όμως η παραπάνω εξέλιξη βοηθά αισθητά και κυρίως αποτελεί μία «απόδειξη» πως το project «τρέχει»”.

Τελευταίες μέρες του χρόνου βρήκαν κάπου παραπεταμένο ένα εκατομμύριο και θα το δώσουν στον ΟΦΗ για να φτιάξει το προπονητικό του Κέντρο..... Για μας άραγε μπορεί να βρεθούν αυτά που μας υποσχέθηκαν; Λιγότερα έστω και παραπεταμένα, για να φτιάξουμε τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κισάμου. Τώρα θα μου πείτε μα το ίδιο αξίζει ένας ΟΦΗ με 200 παιδιά που δεν έχουν κι σχολείο; Έ δίκιο έχετε...ο ΟΦΗ είναι όφις... εμείς είμαστε χελωνίτσες. 

Βέβαια με συναρπάζει και αυτή η λέξη που χρησιμοποιεί ο δημοσιογράφος για να δείξει οτι εκεί στο Ηράκλειο εργάζονται ομαδικά, με σχέδιο, για το καλό τους... "η εξέλιξη αυτή βοηθά αισθητά και κυρίως αποτελεί μία «απόδειξη» πως το project «τρέχει»." Για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει project τους λέω οτι σημαίνει σχέδιο, μελέτη, πράγμα που όπως φαίνεται εμείς εδώ δεν είχαμε κι αν έχομε δεν ήταν τόσο ισχυρό όσο θα έπρεπε. Πάντως για να μην αδικούμε και το δικό μας project (πόσο μου αρέσει αυτή η λέξη) σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο το Θερμοκήπιο που το μετέφεραν απο το παλιό Λύκειο σε μια γωνιά του νέου σχολείου σιγά-σιγά. Κάτι είναι και αυτό, όχι οτι μπορούμε βέβαια να φτάσουμε τους άλλους που λειτουργούν ....με  project.

Δεν υπάρχουν σχόλια: