Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ



 

Ψηφίστηκε όπως είπαμε το νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κισάμου για το 2021 κατά πλειοψηφία μιας και αν δεν κάνω λάθος μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος  δεν το ψήφισε. Φυσικά υπάρχουν τα συνεχιζόμενα έργα μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα, που όμως είναι γνωστά απο το 2018-19 μιας και δεν έχουν τελειώσει ακόμα.... απο τα νέα που δεν είναι και τόσο νέα τελικά, ξεχωρίζουν τα 900.000 Ε ΣΑΕ 571 ΠΔΕ - Απόφαση Υπουργείου Υποδομών ΔΥΟ/5527/18-10-2018 (εποχή Πολάκη) τότε είχαμε ζητήσει 2.000.000 Ε για την βελτίωση των υποδομών του σχεδίου πόλης και μας έδωσαν 900.000 Ε, οι 218.000 Ε για να φτιάξουμε ένα γηπεδο 5Χ5 απο το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, τα 220.000 Ε για την αποκατάσταση της Βίλας Ξαγοράρη απο το Πράσινο Ταμείο και φυσικά η μεγάλη έκπληξη (θα παίζει πήδους ο ΝΕΣΚ) αφού συμπεριλήφθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του '21 τα Ανοικτά κέντρα Εμπορίου τα γνωστά Open-Μall που εδώ έχω μια αμφιβολία  αν θα προλάβουμε τις ημερομηνίες. Τέλος υπάρχουν και κοντά στα 10.000.000 Ε για αποκατάσταση ζημιών απο τις θεομηνίες του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2019. Αυτά φυσικά είναι λίγα έργα σε μια περιοχή που έχει ανάγκη πολλά. 
Τέλος με ανυπομονησία περιμένουμε να δούμε και το Τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης για να δούμε αν οι υποσχέσεις για τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κισάμου, που θα ξεκινούσαν τον Δεκέμβρη, τηρηθούν.. (πολύ αμφιβάλλω μιας και είμαστε ταπί και ψύχραιμοι) και φυσικά του ΟΣΚ για να δούμε που φτάνουμε με τα νέα Λύκεια... (εδώ οι αμφιβολίες είναι βάσιμες και κάτι πρέπει να γίνει) ή θα πορευτούμε τα επόμενα 20 χρόνια (πρόβλεψη δική μου) έτσι όπως είμαστε τώρα φιλοξενούμενοι και στα προκάτ. 
Πάντως κάποιες φωνές μέσα απο τον Δήμο ήδη έχουν αρχίσει να σιγοψιθυρίζουν ..."καλά είμαστε και έτσι δεν θέλουμε κτήρια που πέφτουν αλλά ούτε κτήρια που θέλουν πολύ συντήρηση"...κάτι θα ξέρουν αυτοί.
Δεν ξέρω αν όσοι ασχολείστε με τα κοινά μείνατε ευχαριστημένοι με τα έργα που περιμένουμε, εμένα με έπιασε ξανά ψυχοπλάκωμα.... και έχουμε και αυτήν την κλεισούρα που τα επιδεινώνει τα πράγματα.
Ας ελπίσουμε οτι μετά το εμβόλιο (μην γελάτε) όλα θα ξαναγυρίσουν στα φυσιολογικά επίπεδα και θα δούμε αυτό που θέλουμε και ονειρευόμαστε για την περιοχή μας και τον Δήμο μας....να γίνεται!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: